základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool se udržel ve hře o postup

Liverpool si připsal na první pohled jasné vítězství 4:1 nad FC Portem, ale realita byla jiná. Portugalské mužstvo bylo nebezpečným protivníkem a málem si odvezlo kýžený postupový bod, nicméně branka Liverpoolu na 2:1 v 78. minutě, o níž se postaral hrdinova Fernando Torreso, definitivně zlomila jeho odpor. Porto poté kapitulovalo ještě dvakrát.

Liverpool byl v úvodních minutách aktivnější, avšak v zakončení chyběl důraz, střelu Torrese a hlavičku Voronina v záklonu bez problémů zlikvidoval brankář Helton. V 19. minutě vybuchl vyprodaný Anfield Road nadšením, Gerrard rohový kop nasměroval přesně na hlavičku Fernanda Torrese – 1:0. Reds byli aktivnější a v prvních dvaceti minutách pohybovali na polovině portugalského soka. Porto však odpovědělo v 33. minutě, po centru z levé strany neuhlídal Arbeola Lisandra Lopéze, který stejně jako Torres na druhé straně skóroval po přesné hlavičce. Chvíli na to mohl opět odpovědět aktivní Torres, po chybě v rozehrávce postupoval sám na brankáře, ale nejlepší moment prováhal a byl odzbrojen.

Porto po vstřelené brance zařadilo na vyšší rychlostní stupeň, Lisandro Lopéz se ocitl ve stoprocentní šanci, ale mířil těsně vedle, další šanci měl Čech, jehož tečovaná střela mířila nad břevno. První poločas nabídl zajímavý fotbal, v úvodních minutách dominoval tým z města Beatles, postupem času se ale Porto dostalo do zápasu a hru vyrovnalo.

S přibývajícími minutami druhého dějství Liverpool zvyšoval své úsilí pro vstřelení branky a protože stav 1:1 vyhovoval Portu, Reds si vytvořili územní převahu, nicméně liverpoolské mužstvo brzdily nepřesnosti. V 78. minutě se přece jenom domácí dočkali, hrdina Torres byl v době přihrávky zády k brance Porta, ale se štěstím se dokázal uvolnit přes duo Bosingwa, Stepanov a navrátil svému týmu vedení – 2:1. V 84. minutě se Stepanov zapsal černým písmem i u třetí branky Liverpoolu, v pokutovém území fauloval a sudí následně bez váhání odpískal pokutový kop, který Steven Gerrard bez problémů proměnil. Na konečných 4:1 zvýšil přesnou hlavičkou po rohovém kopu Gerrarda náhradník Crouch.

Liverpool se po jasné výře přiblížil k postupu, ale k jistotě potřebuje v posledním kole vyhrát v Marseille. Portu stačí uhrát bod doma s Besiktasem.

Autor: David Kubáň

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super bude to v televizi,těším se jak malej kluk, sem velkej fanda Porta a Portugalců a porto v bedně moc často nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když sem realista, tak moc nevěřím, že by Porto uhrálo body, i když bude Liverpoolu důstojným soupeřem, ale Porto postoupí, protože doma s Besiktasem nezaváhá.

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslim že porto na EURO postoupí,nebot Besiktas na EURO nemá,a livrpúl už má na EURO postup jistej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

moje reč sem tez velky fanda FCP

Reagovat
smazaný uživatel

nezbyva mi nic jineho nez se smat.. co to tady valis za kydy Jaky EURO tady jde o CL!!A Liverpool nema jisty vubec nic, ale ja verim v to ze do LM postoupi ponevadz jsem velka fanynka LFC.. ta nejvetsi

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jasné, Liverpoolu nezbývá než vyhrát !!! Sic FC Porto umí i venku, na Anfield Road asi prohraje. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

už se to blíží, těšim se jako na Vánoce. Doufám, že Quaresma ukáže, že je ted podle mě s C. Ronaldem nejlepší technik na světě a že tam Porto urve ten vytouženej bodík.

Ola FCP!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neznas nejakou dobrou Internetovou stranku o FCP?diky jinak ja se ne vanoce tesim min

Reagovat
smazaný uživatel

jen jejich oficiální stránku, v češtině o ničem bohužel nevim

Reagovat
smazaný uživatel

fcporto-poland.com

fcporto-world.com

Reagovat
Zajda

aby jste se neposrali z toho FCP...hráli dobře jen první poločas a ten váš Quaresma...no raději no coment

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem nečekal, že Liverpool podmázne rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

no zajdo bohužel s tebou musím souhlasit, Quaresma se fakt moc nepředvedl

Reagovat
smazaný uživatel

výborně liverpool a ještě lépe můj oblíbenec torres

Reagovat
smazaný uživatel

...veril som Liverpoolu, na Anfield Road sa ľahko nevyhráva aj keď Marseille tam urobilo "zázrak"... v tejto chvíli si naozaj nespomínam kedy dostali The Reds doma od súpera 2 a viac gólov, musím sa pozrieť do štatistiky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele