osmifinále - 1. zápasy
20.02.2008 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Fenerbahce si doma poradilo i se Sevillou

Fenerbahce si připsalo skalp dalšího evropského klubu a po Interu Milán, PSV Eindhoven a CSKA Moskva doma porazilo také Sevillu. Turci sice vyhráli 3:2, větší šance do odvety se ovšem dávají španělskému klubu.

V Istanbulu se dlouho pracovalo na kvalitě hřiště a trenér Manolo Jimenez vsadil při výběru základní jedenáctky na hráče, kteří se nejlépe vyrovnali s podmínkami na úterním tréninku. Překvapení v sestavě byl záložník Duda a po jeho rohovém kopu prověřil již ve čtvrté minutě kvality Volkana Kanoute. První branka padla na druhé straně, v 17. minutě poslal do šestnáctky nádherný centr Ugur Boral a Mateja Kežman hlavičkoval z malého pokutového území přesně - 1:0.

Sevilla přidala a po nepřesné střele Fabiana dokázala vyrovnat. Běžela 23. minuta, když z pravé strany odcentroval Daniel Alves a nešťastný Edu Dracena si srazil míč do vlastní sítě - 1:1.

Zbývající minuty první půle patřily domácím. V 33. minutě znovu odcentroval Ugur Boral a proti hlavičce Aurelia se vyznamenal Palop. Ten následně zneškodnil hlavičku, jejímž autorem byl Edu a Alex svou dorážku poslal do boční sítě.

Začátek druhé půle se v lecčems podobal úvodu poločasu prvního. Hned na začátku zaměstnali Volkana Duda a Kanoute a branku opět dali domácí. V 57. minutě zahrával Alex rohový kop a Lugano přesnou hlavičkou nedal Palopovi ani tu nejmenší šanci - 2:1.

Manolo Jimenez reagoval na nepříznivý vývoj nasazením Diega Capela a tento krok se mu rychle vyplatil. V 66. minutě zahrával právě Capel rohový kop, Poulsen sklepl míč k Escudemu a ten se z blízka nemýlil - 2:2.

Fenerbahce dostalo další ránu v 68. minutě, když přišlo o zraněného kapitána Roberta Carlose. I bez svého vůdce ale nakonec dokázali domácí potřetí a definitivně strhnout vedení na svou stranu. Tři minuty před koncem zkusil štěstí Semih Sentürk a i k jeho překvapení míč nakonec skončil v síti - 3:2.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Devil

Turky moc nemusim , proto budu v tomto duelu fandit Seville ! tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proc zrovna v tomto slagru by se nemohlo neco udat.

Kazdy favorizuje spanelsky kolos Sevilla FC ,ale my mame na vec jiny nazor.

Turecka diva by na ne mohla vlitnout a kdo vi??...

Postup: Fenerbahce SK.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zapase verim ve vyhru Sevilly. Tento protivnik by pro ni nemel byt az tak velkym soustem. tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Fenerbahce to Sevilla nebude mít rozhodně lehké a myslím si, že dokonce budou rádi za remízu. Sevilla však nakonec prohraje o gól, ale jednu branku sama vstřelí. Můj tip 2:1, postup FC SEVILLA

Reagovat
smazaný uživatel

věřím istanbulu. zvládnul porazit i inter, tak proč ne venku tříčtvrteční sevillu?!! tip 2:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Liquid

Tip 2-1, v odvetě ale věřím Seville která postoupí po prodloužení čili 3-1 po prodl.

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce doma umí a dalším hráčem jsou tradičně horkokrevní fanoušci. Sevilla má problémy v lize, ale pro postup v LM udělají všechno. Rozhodovat se ale bude až v Seville. Tip 2:1.

Reagovat
Laneey

Věřím , že Sevilla Fenerbahce porazí, sic výsledky v lize nic moc , ale postoupí ,ale taky myslím , že rozhodující zápas bude až v Seville... , můj tip na dnešek je 2:1 pro Sevillu nebo remíza, ale doufam že dnes zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

Utkání bez favorita,tipovat vítězství je ošemetné-proto raději bych radši volil,že padne víc jak 2 branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce má skvělou formu a proto věřím že překvapí jak v Istambulu tak i ve Španělsku..kvality na to mají bez pochyby ikdyž Sevilla hraje velice chytrý fotbal...uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase není favorit, jak již výše blo uvedené, ale i přesto si myslím, že k překvapení všech postoupí Fenerbahce, které hlavně dnes, tedy na své stadiónu ukáže velkou podívanou, z které se Sevilla již neoklepe a v odvetě vybojuje remízu, která bohužel pro Španělský klub stačit nebude. Turecko bude mít národní svátek a vybojuje postup.

Reagovat
satan_666

věřim Seville,útok ve formě,Fabiano,Capel hrajou výborně,takže by je měli přehrát a to už venku

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 2:0 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 pro domaci muj typ

Reagovat
Shevchenko

Tak ten Escude dal snad na chlup stejný gól jako proti Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavy vysledek odveta bude urcite nadupana

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že zranění Carlosa nebude nějak vážný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to Fenerbahce povedlo. Ale jedou do Sevilly a soupeř vstřelil v Istanbulu 2 góly a to je v pohárech jasná matematika. Doma bude FC Sevilla tlačit a těžko něco předpovídat. Jisté je, že šlo Fenerbahce kvalitativně nahoru a musí se s nimi už více počítat. FC Sevilla není prvním týmem, který v Istabulu klopýtl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele