základní skupiny - skupina F, 2. kolo
02.10.2007 20:45 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev prohrálo se Sportingem

Dynamo Kyjev na domácím hřišti podlehlo Sportingu Lisabon a výrazně si zkoplikovalo boj o postup do další fáze. Naopak do hry se po prohře s Manchesterem nynějším výsledkem vrátil právě Sporting. Pro hosty je to vůbec první vítězství na hřišti soupeře v Lize Mistrů. Utkání se nevydařilo domácímu gólmanovi Šovkovskému, branky vítězů vstřelili obránci Tonel a Anderson Polga.

O víkendu Dynamo podlehlo doma slabému Naftoviku a své fans zklamalo i tentokrát, přestože první gól Sportingu platit neměl. První půle byla plná chyb obránců a nejistých zákroků gólmana domácích. Kontroverze se zrodila už ve 14. minutě hry. Sporting zahrával roh a Yannick Djaló jej rozehrál nakrátko. Pro následný centr si šel gólman Šovkovskij do souboje s Tonelem, míč se mezi nimi na okamžik ztratil, ale cestu do sítě nabral evidentní, i když neúmyslnou rukou hráče portugalského týmu. Sporting vedl 1:0. Domácí odpověděli náporem a obrana Sportingu odolávala jen s obtížemi. Z trestného kopu otestoval Stojkoviče Correa, po zmatcích v obraně spálil dobrou šanci Šackich. Ve 28. minutě pak bylo vyrovnáno. Gavrančič přihrál nezištně ve vápně patičkou míč Vaščukovi a ten zblízka překonal bezmocného Stojkoviče. O deset minut později však chyba gólmana Šovkovského pomohla Sportingu k obnovení vedení. Centr Ronnyho vyrazil jen k volnému Polgovi a ten z hranice vápna vystřelil přesně k tyči.

Druhá půle byl z obou stran více defenzivní. Domácí kouč Szabó tak brzo poslal na hřiště Klébera s Gusevem, ale i jejich snaha vyrovnat končila na pozornější obraně Sportingu. Největší šanci měl v 65. minutě domácí Gusev. Brankář hostí jen slabě vyrazil centr, ale Gusev zamířil mimo. Poslední možnost zachránit bod měl Rincón, ale zblízka pálil nad. Dynamo Kyjev je zatím bez bodového zisku, v dalším utkání jej navíc čeká Manchester United.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Mamut

Poďme Dynamo!!!

Reagovat
HOST*bary72

Po debaklu Lyonu druhé překvapení, čekal jsem spíš remízu a na tiket jsem dal Dynamo Kyjev 10.

Reagovat
HOST*

by ma zaujimalo preco mali v Tipsporte v ponuke Sporting ako domacich to nechapu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele