základní skupiny - skupina F, 3. kolo
23.10.2007 20:45 CET
2 : 4
(1:3)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Manchester United v Kyjevě nezaváhal

Manchester United je jednou nohou v osmifinále, když vyhrál i svůj třetí zápas ve skupině. Tentokrát si bez výraznějších potíží poradil s Dynamem Kyjev, na jehož hřišti vyhrál 4:2. Dvěma brankami se na tom podílel Cristiano Ronaldo.

Manchester se dostal do svízelné situace, když na již tak velkou marodku přibyl Patrice Evra. Sir Alex Ferguseon tak musel improvizovat. Výsledkem jeho snažení byla netypická pětičlenná záložní řada ve složení: O'Shea - Ronaldo - Anderson - Fletcher - Giggs.

Favorizovaní Ďáblové nedali domácím šanci – už v desáté minutě otevřel gólový účet zadák Rio Ferdinand, když po standardní situaci, kterou zahrával Ryan Giggs, poslal míč hlavou do sítě. Vzápětí po rychlém protiútoku přidal druhý gól dravec Wayne Rooney, když mu krásně naservíroval míč Wes Brown. Mohlo se zdát že osud Dynama je zpečetěn. Nicméně domácí se nechtěli vzdát. Jejich snažení bylo korunováno úspěchem ve 33. minutě, kdy se rohovém kopu gólově prosadil Rincón, který míč nasměroval do brány hlavou. Minutu před koncem prvního poločasu však opět na rozdíl dvou gólů zvýšil Cristiano Ronaldo. Po krásném centru Ryana Giggse hlavičkoval k pravé tyči Šovkovského brány. První půle tak skončila v poměru 1:3.

Ve druhém poločase museli domácí otevřít hru, pokud se chtěli poprat a body a o šanci postupu do vyřazovací fáze Champions League. Proto kouč Dynama provedl hned dvě změny v sestavě. Domácímu celku to však nebylo nic moc platné. Na obou stranách hráči neproměnili své šance, a proto gól padl až v 68. minutě, když Cristiano Ronaldo suše proměnil penaltu, která byla odpískána kvůli diskutabilní hře rukou. V 72. minutě kouč Ferguson vystřídal Teveze za Naniho.

Hned vzápětí se domácí ještě jednou nadechli ke změně výsledku – Bangura hlavou míč napálil do sítě Edwina van der Sara, který byl poté v bráně vystřídán Polákem Kusczakem. Souběžně hřiště opustil kapitán hostů Giggs, který v zápase odvedl velký kus práce. Skóre se do konce zápasu nezměnilo, a proto si Reds odvážejí z Ukrajiny tři body a s plným bodovým ziskem dominují své skupině. Naopak Dynamo, které ještě nezískalo ani bod, už nemá reálnou šanci na postup.

Autor: Tomáš Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*

dufam ze vyhraje dynamo a nie ronny a spol

Reagovat
HOST*Devil

Ja doufam ze vyhraje Manchester a ne Dynamo ! Ale Anglicanum se v Rusku nebo na Ukrajine moc nedari . Bude to neco jak Rusko v Anglie ! Bude tam urcite zima snih a na to Britove nejsou zvykli ! Ale aspon tam bude normalni travnik a ne umelej jak uz ve zminovanym zapase Rusko v Anglie ! Ke stylu ostrovniho fotbalu patri skluzy a ty na umele trave moc nejdou ! ( kdo hraje fotbal chape o cem mluvim )! No bude to pro United hodne tezky zapas , ale doufam ze potvrdi roli favorita !

Reagovat
HOST*m.svk

Reagovat
HOST*

To nejsou zpravy , a jestli neumis česky tak si najdi stranky , kde se pise jen po Slovensku !

Reagovat
HOST*

Dojebavat někoho za to že nepíše česky... můžou jenom sráči!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 (to jsou týmy, pro které je téměř nemožné dát gól)

Reagovat
HOST*Devil

Aha a proto Manchester : AS Roma 1:0 A pak kdo neda goool???????

Reagovat
smazaný uživatel

já ale mluvím o tomto zápase.

Reagovat
HOST*Devil

Tak co! Kdo neda gol????????

Reagovat
HOST*

hm tak co ty trapacku..?..neda gol ani jeden jo?..padlo jich 6 a AS melo na male!

Reagovat
HOST*bary72

Tak ManUtd. se předvedli a dát 4 góly na východě se jen tak někomu z ostrovů nepodaří.

Reagovat
HOST*Gennaro

Cristiano Ronaldo

Reagovat
HOST*

Nojono ronaldo cely ja:)

Reagovat
HOST*kesonek

ronaldo je nej borec nejlepsi fotbalista sveta

Reagovat
HOST*Devil

Joooo postup je temer na dohled ! Tolik golu v Kyjeve jsem teda necekal ! Superrrrrr!!!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

FUUUUUUUUJ MU RONALDO čurak namyslenej

Reagovat
HOST*

Co by jsi za to dal byt jak on debile !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele