základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic gólem v nastavení zdolal Šachtar

Celtic Glasgow má na domácím hřišti patent na branky v závěrech poločasů. Na konci zápasu srazil vaz milánskému AC, těsně před odchodem do kabin dal jedinou branku utkání s Benfikou a tentokráte skóroval na konci první i druhé půle. Díky tomu tak může i nadále pomýšlet na druhou účast mezi šestnácti nejlepšími kluby Evropy v řadě.

Celtic v úvodním střetnutí obou klubů na Ukrajině inkasoval dvakrát hned v úvodu zápasu a vstup do utkání si nepohlídal ani v domácím prostředí. Již ve čtvrté minutě se za obranou ocitl zcela osamocený Brandao a brankář Boruc si na střelu brazilského fotbalisty pouze sáhl - 0:1.

Domácí rychlý start Šachtaru rozrušil a další rána přišla v 16. minutě, když z utkání odstoupil zraněný Naylor. První šance Celticu přišla až ve 22. minutě, to si McGeady pohrál se dvěma protihráči a po jeho přihrávce pálil nad McDonald. Blíže k vyrovnání byloněkolik minut později Venegoor of Hesselink, jeho hlavičce po centru Caldwella scházely decimetry. Hosté rozhodně jenom nebránili jednobrankový náskok a snažili se o to přidat pojistku. Střela Srny byla nepřesná, poté to dvakrát zkoušel Brandao. Jeho střelu nejprve srazil na roh Kennedy, po následném rohovém kopu pak proti Brazilcově hlavičce vytáhl skvělý reflex Boruc. Ve 41. minutě přišli hostitelé o zraněného Kennedyho, přesto mohli odcházet do kabin spokojeni. Na svědomí to měla 45. minuta, chyba v komunikaci mezi Srnou a Chygrynskiym a povedená rána z voleje v podání Jiřího Jarošíka. Pyatov si na míč sice sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil - 1:1.

Vstřelená branka dodala domácím fotbalistům síly a po změně stran měli více ze hry. Z jejich tlaku vybočila až 65. minuta, v níž pálil po samostatné akci nad Jadson. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu z nadějné pozice nad Jarošík, Celtic však tento fakt nakonec mrzet nemusel. Běžela druhá minuta nastavení, když se na hranici pokutového území dostal k míči Donati a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči bezmocného Pyatova - 2:1.

Celtic vyhrál všechny tři domácí zápasy a před posledním utkáním ve skupině má vše ve svých rukou. Šachtar potřebuje k postupu porazit Benfiku a spoléhat na to, že AC Milán doma porazí skotský klub.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ázebrbajdžánskej tým FC šamchor zremyzuje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic vyhraje !!! Doma umí a má co vracet. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně užasný zápas a téměř postupový gol 5 vteřín před koncem, to byly nervy! You´ll never walk alone

Reagovat
Devil

Vyborne Celtic !Doufam ze konkurencni Rangers taky postoupi ! I kdyz to neni jeste 100% .

Reagovat
smazaný uživatel

100% souhlas !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem strašně rád, že hrdý Celtic pokořil, i když se štěstím, Š. Doněck, který nemám vůbec rád pro svoje mafiánské pozadí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele