základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2007 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic zdolal obhájce AC Milán

Celtic Glasgow slaví velké vítězství, poražen ze Skotska odjíždí obhájce triumfu v Lize mistrů AC Milán. Na první gól McManuse ještě z penalty odpověděl Kaká, ale v poslední minutě o všem rozhodl Scott McDonald. Radost domácím nezkazil ani fanoušek, který pak vběhl na hřiště...

Domácí kouč Gordon Strachan sáhl k jednomu překvapivému kroku, když do základu postavil českého záložníka Jiřího Jarošíka. Naopak jen na lavičce zůstal špílmachr Shunsuke Nakamura, jenž se po zranění pomalu dostává do tempa. Hostům chyběli zranění obránci Maldini s Kaladzem, nenastoupil ani útočník Ronaldo.

V první šanci se ocitl bývalý hráč Milána v dresu Celtiku Massimo Donati, s jeho střelou však neměl Dida problémy. Na druhé straně se připomněl Kaká, autor rozhodujícího gólu v loňském osmifinále mezi těmito dvěma celky, a i s jeho pokusem si gólman věděl rady. Milán si vytvořil mírný tlak a přišla i jedna vážnější šance, když Seedorf obloučkem do vápna vyzval ke skórování Inzaghiho, tomu však míč na kluzkém terénu utekl.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Celtic, ale nechával okna v obraně a jednoho takového mohl využít Inzaghi, po Oddově centru minul. Do další šance Inzaghiho vyslal Kaká, tentokrát však včas zasáhl obránce Naylor. Přesto všechno se domácí ujali vedení. V 62. minutě zahrával Hartley roh, Donati lehce tečoval a Stephen McManus z metru dotlačil míč za čáru. Radost ale v Celtic parku dlouho nevydržela. S Pirlovým přímým kopem si ještě poradil brankář Boruc, ale pak Naylor ve vápně fauloval Ambrosiniho a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Kaká - 1:1.

Vypadalo to, že zápas směřuje k remíze, přišla však poslední minuta zápasu. Po akci z pravé strany pálil technicky k tyči Caldwell, Dida přes bránící hráče neviděl a stačil střelu jen vyrazit před sebe, kde byl Scott McDonald a tan pohotovou dorážkou rozjásal Celtic Park.

Jeden z fanoušků měl tolik radosti a elánu, že vběhl na hřiště a vysmál se brankáři Didovi, přičemž mu uštědřil jemný pohlavek. Brazilský gólman se za unikajícím výtržníkem rozběhl, ale po pár krocích si zřejmě uvědomil, že bude lepší nechat ho být a skácel se k zemi jako po direktu. Dokonce se nechal ošetřit a vystřídat Kalačem, na výsledku se však už nic nezměnilo.

Autor: Petr Starý

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*

Celtic vyhraje 1:0 a postoupí ze druhého místa. Gol z brejku Scott McDonald či Jan Vennegoor of Hesselink.

Reagovat
Messiáš

1:2. Mám vsazeno, takže doufejme, že i přes dost chabou formu v lize to bude v LM jinak

Reagovat
sansiro

Reagovat
HOST*michaelll

bude to remíza.utočná hra to dneska asi moc nebude. vsázim nulu.celtic má s rosoneri dobrou bilanci doma.2 remízy.

Reagovat
HOST*bary72

AC Milán ligu odzívává, vyhlásil prioritu na LM, ale to se nedělá u tak velkého mužstva za jaké se považují. Takže se jim to zákonitě vymstí a Celtic je udolá, tip 1:0. CELTIC !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Messiáš

Prima včera mi vyšlo všchno dneska AC a Liverpool ne .

Reagovat
HOST*bary72

A pak že to nejde !!!

Reagovat
HOST*ANDĚL

Reagovat
HOST*ANDĚL

AC předvedlo tragický výkon, hra byla příliš statická a místy až nudná! Jediným aktivním hráčem v dresu AC byl KAKÁ, snažil se hru rozhýbat, vytvářel akce,ale jeho snaha nebyla v týmu nijak akceptovaná a vše pak mizelo ve ztracenu.........škoda!! Tudy cesta k úspěchu jistě vedla.

Ale nejvíce mě deptá útok, Pipo neměl evidentně štěstí, a ten když nemá šťastný den, tak prostě góly nedává a Gilardino je prostě v prdeli!! A vrchol všemu nasadil v samém závěru utkání divadelní výstup DIDY, u filmu by s tím jistě slavil úspěch, ale prezentovat se takto v tak prestižní soutěži jako je práve Liga mistrů, tak to je skutečně ubohé !! A pomalu se už stává tradicí, že DIDA inkasuje v závěru utkání nebo dokonce v prodloužení!! V AC by měly rychle zapomenout na krásný a slavný den v Aténách a začít konečně makat!!

Reagovat
HOST*

Priorita LM.Merda AC.

Reagovat
HOST*palini

Som ich funusik uz dlho .. ked toto byla tragedia .. velmi smutnim ... bidny vykon, hamba, do kedy mame cakat na zlepsenie

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože co to tam ten DIDA předváděl za hereckou etůdu?To si dělá srandu ne?Toho fandy se nezastávám, ale Dida se zachoval jako pitomec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele