základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.10.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Liverpool prohrál v Istanbulu a má namále

Istanbul byl prozatím v myslích fanoušků FC Liverpool spojen výhradně s příjemnými vzpomínkami. Mohlo za to především fantastické finále Ligy mistrů z roku 2005 proti AC Milán. Od středečního večera to ale neplatí úplně stoprocentně. Na stadionu Inönü, kde je doma Besiktas, se totiž Reds pořádně vzdálili od postupu ze základní skupiny letošního ročníku Champions League.

Obě mužstva potřebovala z tohoto utkání body jako sůl, takže tradiční úvodní oťukávání prakticky odpadlo. Už ve třetí minutě pálil z dálky nebezpečně domácí Serdar Kurtuluş, ale jeho pokus skončil nad břevnem Reinovy brány. Krátce nato zahrozil Liverpool. Po rohovém kopu se balón dostal k Voroninovi a jeho tvrdou ránu mimo tyče srazil bránící Rodrigo Tello. Ve třináctné minutě si kopec smůly vybrala celá hostující obrana. Steve Finnan ve snaze odkopnout míč trefil spoluhráče Carraghera, míč spadl přímo k nohám Serdara Özkana, jehož střelu tečoval mimo dosah brankáře Reiny Sami Hyypiä. Pro finského stopera Liverpoolu to byla druhá vlastní branka během pěti dnů. Liverpool se ze všech sil snažil o vyrovnání a neměl k němu daleko po kombinaci Kuyta s Gerrardem. Druhého jmenovaného však vychytal brankář Hakan Arıkan.

Také začátek druhého poločasu patřil hostům z Anglie. Po sklepnutí Voronina pálil znovu nebezpečně kapitán Reds Steven Gerrard. Ovšem těsně vedle Arıkanovy pravé tyče. Liverpool vytrvale útočil a vytvořil si místy drtivý tlak. Branku z něj však nevytěžil. Naopak uhodilo na druhé straně. Dvanáct minut před koncem ještě brazilský útočník Bobo proti Reinovi nepochodil. Krátce nato však tváří v tvář potupil španělského gólmana jesličkami a uvrhl zaplněný stadion do euforie. Tu dokázal pět minut před koncem na chvíli zchladit aktivní Gerrard, když rybičkou téměř z hranice šestnáctky snížil. Vyrovnat už se však loňskému finalistovi nepodařilo a reálně mu hrozí, že letošní ročník pro něj skončí už po základní skupině.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Devil

Dvojka jak vysita ! Liverpool !!!!

Reagovat
HOST*lenny

to jo,1600,- v pr....

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

hadráci si ani nestihnou usrat

Reagovat
HOST*bary72

Tak Liverpool má jen 1 bod, takže to bude celkem jasné. Besiktas se snaží, ale kvalita se ukáže a venku to jde Liverpoolu líp než doma. Tip 0:2.

Reagovat
HOST*

jj tipovals celkem presne

Reagovat
HOST*bary72

To se stává hochu, míč je kulatý. A co takhle se podepsat ???

Reagovat
HOST*

Reagovat
Messiáš

Liverpool na pokraji vyřazení??

Reagovat
HOST*bary72

Nečekaný výsledek, hoši od řeky Mersey to mají moc nahnutý. A s takovým kádrem přitom.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo liverpool je v pořádny řiti

Reagovat
HOST*

Skvělý zápas Besiktas!!!

Ale myslím si že se liverpool zvedme a postoupí!!

Reagovat
HOST*

Zacatek ligy a ligy mistru zvladli a ted jsou uplne v prdeli

Reagovat
HOST*Lop

Ty si ale nezvlád vůbec nic a si eště k tomu v prdely.........

Reagovat
smazaný uživatel

hostové sou dementi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele