základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2007 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Porto vyhrálo na hřišti Fenerbahce

FC Porto udělalo velmi důležitý krok k postupu ze skupiny, když domácí remízu s Liverpoolem odčinilo vítězstvím na hřišti Besiktase Istanbul. O to se gólem v úplném závěru postaral Ricardo Quaresma.

Domácí nejevili žádné známky toho, že by měli být stále poznamenáni úvodní prohrou v Marseille, a do soupeře se zakousli hned od začátku. Už ve druhé minutě hlavičkoval zblízka nad Kurtulus. Na druhé straně se do zakončení dostal Quaresma, ale gólman Arikan byl pozorný a hra se tak opět mohla přenést před branku hostí. Blízko byl Edouard Cissé, Bobovu hlavičku vyrazil gólman Helton, další zákrok si připsal po hlavičkované mezi Gökhanem Zanem a Ibrahimem Toramanem, poradil si i s dalekonosným pokusem Cissého. Ještě jednou zahrozili i hosté, Meireles zdálky jen těsně přestřelil.

Porto po přestávce zařadilo vyšší rychlostní stupeň, na svém pravém křídle o sobě dával hodně vědět Lucho Gonzalez. Po jeho dvou centrech se k zakončení jen těsně nedostali Meireles a Quaresma. V 77. minutě hlavičkoval nad branku hostující Adriano, na druhé straně byl blízko střídající Federico Higuaín.

Zdálo se, že utkání skončí remízou, ale proti byl Ricardo Quaresma. Lucho González ve vápně netrefil míč, ten však sebral portugalský reprezentant a zblízka jej protlačil za záda brankáře Hakana Arikana.

Porto se tak se čtyřmi body zařadilo za vedoucí Marseille, Besiktas je naopak bez bodu a bez vstřeleného gólu poslední.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*bary72

Bude to vyrovnaný zápas, výhra Porta by bylo větší překvapení než výhra Besiktase. Tip 1:1

Reagovat
HOST*P-forhill

hele nebyl to náhodou Besiktas

Reagovat
HOST*bary72

To by se Eurofotbalu stávat nemělo, výměna názvu by se nevyplatila, bejt v Turecku, nechtěl bych to vidět. Jinak mě FC Porto příjemně překvapilo, přeju jim, ale na nějaký větší výsledek v LM to letos nevypadá.

Reagovat
Slejdy

fenerbachce

Reagovat
HOST*

Ricardo Quaresma olééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele