základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2007 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Gilardino a Seedorf sestřelili Šachtar

AC Milán opět ukázal, že je týmem dvou tváří. O víkendu v lize ostudně doma prohrál s Empoli, v Lize mistrů však vyškolil dosavadního lídra skupiny Šachtar Doněck. Na čtyřgólovém vítězství se dvěma trefami podíleli Gilardino a Seedorf.

Zápas na stadionu Giuseppeho Meazzy začal pro domácí mírné favority opravdu výborně. Už po čtvrthodině hry totiž na ukazateli skóre svítil stav 2:0 pro AC Milán. Obě branky zařídil Gilardino a obě byly takřka totožné. V obou případech využil italský snajpr nedůsledné obrany soupeře a hlavou dvakrát skóroval, pokaždé na přední tyči. Mezi oba góly se vtěsnaly ještě šance obou mužstev. Nejprve donutil k efektnímu akrobatickému zákroku Kalace hostující Lucarelli a na druhé straně se zaskvěl proti sólu Kaká Pjatov. Brazilský fotbalista pak ještě ve 27. minutě spálil další možnost, když z první dorážel, ale Pjatov se včas vrátil na své místo a jeho pokus zlikvidoval. Ke konci poločasu se ještě pokoušel zaznamenat kontaktní gól Brandao, ovšem decentní pokus brazilského fotbalisty mohl Kalac jen v poklidu pozorovat, jak míří vedle branky.

Hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se ale Šachťar přece jen dočkal, když Brandaovu střelu po zaváhání milánského obránce dorážel v akrobatické poloze Lucarelli. V 66. minutě pronikl do šance z úhlu Kaká, ale svou střelu namířil podél špatně postaveného golmana Šachťaru jen do tyče, jaká škoda pro Milán. Hned o minutu později se však bravurně trefil hrdina zápasu Clarence Seedorf, jenž z těžké pozice vlastně z otočky pěkně otřel svou střelu o tyč – 3:1 a bylo rozhodnuto. Tentýž hráč, aby se neřeklo, ještě raději pojistil výhru italského celku zkušeně a chladnokrevně z voleje z dobrých dvaceti metrů. Nizozemská star ještě mohla i dovršit hattrick, to by ale musela po drzém průniku těsně před gólmana Pjatova skórovat a nenechat vyniknout mladou brankářskou hvězdičku Šachtaru Doněck. I tato Seedorfova akce ale jen demonstrovala to, v jaké pohodě odehráli celý zápas svěřenci Carla Ancelottiho, jelikož i v tomto případě nizozemský středopolař usiloval o efektní zakončení, které by se líbilo divákům.

Ukrajinský tým tak poprvé v letošním ročníku Ligy mistrů ztratil body a také obrana Šachtaru premiérově inkasovala, a to hned čtyřikrát. AC Milán se alespoň částečně tímto omluvil diváků za potupnou prohru v posledním ligovém kole s Empoli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*Devil

AC na tom neni v lize zrovna nejlepe , ale tento zapas si pohlida a vyhraje !

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Anglan

AC je ale uplne v hajzlu !

Reagovat
HOST*bary72

LM a Serie A je něco jiného, alespoň pro AC Milán. I když Šachťar kouše, AC urve 3 body. Tip 3:1.

Reagovat
Shevchenko

Super! Parádní výkon!

Reagovat
HOST*Tsigi

Dneska Kaká létal. Skvěle všichni teď ať to kluci ukážou v lize

Reagovat
HOST*

AS vyhraje

Reagovat
HOST*Devil

AS nevyhraje nic ! Uz i v lize se propadaji !

Reagovat
Slejdy

este lepsi fotku proste toho seedorfa

Reagovat
M11

nezavid

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se taky Gilardino trefil. A ty góly Seedorfa, fakt pěkný

Reagovat
HOST*BeRRy

no nevadi zkusil sem jednou zahaluzit a vsadit na shaktor ale neva

Reagovat
HOST*GATTUSO

včera se mi to moc líbilo..., hlavně Kaka' parádně, Seedorf skvěle trefil (2x) a Gila už bude snad fakt lepší. P.S.: Gennaro taky skvěle..., konečně si zase nechává růst vlasy .

Reagovat
HOST*

Tak zase jednou vyhráli a další pár zápasů budou zase v zajetých kolejích a to znamená, samá remíza a prohra.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by šel Gilardino nahoru? Poslední dobou mu to zase začíná střílet, teď byl při svém střídání odměněn potleskem, což se mu nestává moc často...

Reagovat
HOST*Devil

Klobouk dolu pred timto chlapikem !Vice jak 10 let se drzi na spickove urovni ve skvele forme , hraje za jeden z nejlepsich klubu na svete a to neni uz zrovna nejmladsi . ! Vcera byl nejlepsi na hristi a doufam ze jeste nejakej rok bude tesit oko divaka !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele