osmifinále - odvety
09.03.2005 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Liverpool FC 1:3

Liverpool tuto sezónu nehraje v Premier League podle svých představ, ale Ligu Mistrů má rozehranou výborně. Na Anfield Road porazil Leverkursen 3:1, a tudíž měl výbornou výchozí pozici do odvety. I když je dobře známo, že německý tým je nebezpečný hlavně v domácím prostředí, musel se dnes před sílou Liverpoolu sklonit...

Domácí kouč Klaus Augenthaler se musel vypořádat s několika zraněními a karetními tresty. Ve středu obrany mu chyběli hned tři hráči, Juan, Roque Junior a dlouhodobě zraněný Nowotny, v záloze pak suspendovaní Robson Ponte a Freier. V útoku překvapivě místo Voronina nastoupil Franca. V dresu Liverpoolu se po distancu vrátil Steven Gerrard, chyběl Harry Kewell, v útoku se objevil osamocený Milan Baroš.

Hned v úvodu se mohl mezi střelce zapsat Milan Baroš, ale po krásném centru Garcíi si nezpracoval balón tak, jak by chtěl, a výsledkem byla slabá střela, se kterou si Butt v pohodě poradil. O chvíli později se ten samý hráč dostal přes obránce Leverkursenu, který si nejspíš pomohl penaltovým zákrokem. Rozhodčí ale žádný faul neviděl.

Ve 27. minutě si balón narazili Gerrard a Barošem, ale český reprezentační útočník si míč ukopl. Ke střele se však ještě dostal Gerrard a ten z hranice šestnáctky pořádně vystrašil Butta, který se štěstím vyrazil míč na roh. Po rohovém kopu se dostal k centru Steven Gerrard, krásně našel Luise Garcíu a bývalý hráč Barcelony tečí otevřel skóre zápasu.

Uběhlo pět minut a Gerrard zahrával rohový kop, na který si skvěle naběhl Igor Biscan, po jeho hlavičce se k balónu ještě dostal autor první branky Luis García a vstřelil svůj druhý gól v zápase. Liverpool byl v tu chvíli na koni, jelikož vedl 2:0 a měl takřka jistou účast v čtvrtfinále.

Po druhém gólu ze hřiště odstoupil nejspíš zraněný Berbatov a nahradil ho ukrajinský kanonýr Alexander Voronin. Liverpool pokračoval v tlaku a Luis Garcia si dělal zálusk na hattrick, po přihrávce Baroše svoji umístěnou střelou zpoza šestnáctky nadělal velké problémy brankáři Leverkursenu.

Do kabin se šlo za stavu 2:0 z pohledu Liverpoolu. Po změně stran se do své první vážné šance dostal Franca, ale po Bierhofkově centru pálil z voleje nad.

V 61. minutě se na hřiště dostal i druhý český hráč Vladimír Šmicer. Milan Baroš si strašně přál prolomit prokletí a vsítit branku, ale po efektní patičce Gerrarda mu nesedla střela levou nohou. Za dalších deset minut se po však dlouhém gólovém půstu konečně radoval ze vstřelené branky. Dostal se k Riiseho sraženému centru a z voleje chladnokrevně umístil míč mimo dosah Joerga Butta. Mužstvo z Anfield Road vedlo 3:0.

V 85. minutě se dostal do gólové šance Bierhofka, ale prováhal ten správný moment a Warnock obětavým zákrokem srazil míč na roh. Tři minuty po této akci se Bayer nakonec dočkal zaslouženého úspěchu a snížil díky nechytatelné dělovce Voronina na konečných 1:3 ze svého pohledu.

Voronin mohl v nastavení přidat dokonce druhý gól, ale na bezchybně chytajícího Dudka nevyzrál, a tak se mohou Benitézovi svěřenci těšit na čtvrtfinálové zápasy Ligy Mistrů. Liverpool se pokoušel hrát celý zápas kombinačně a na mě působil úplně jiným dojmem než v zápasech Premier League. Konečný výsledek 3:1 mohl být klidně i vyšší. Leverkursen hodně zklamal. Předpokládalo se, že nedá liverpoolským hráčům nic zadarmo, ale opak byl pravdou. Domácí hráči působili unaveným a nervózním dojmem a soupeř je v dnešním zápase přehrál ve všech směrech. Anglické mužstvo se tak dokonale pomstilo za tři roky staré vyřazení právě tímto celkem...

Autor: David Kubáň

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HOST*Barca

2:2 Berbatov,Franca a Baroš,Luis Garcia

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HOST*Shevchenko

0:2 (2BAROŠ)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HOST*JUVE777

3:2

Reagovat
HOST*

3:1-Berbatov,Voronin,Gerrard,Kriznowek.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (Voronin, Berbatov 2, Gerrard vl.)

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Baroš je hráč pěkně na nic po haluzi dal jeden gól a to měl za zápas šancí a šancí já být trenér Liverpoolu tak ho v polovině posadím protože ta jeho hra opravdu za nic nestála

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele