semifinále - 1. zápasy
26.04.2005 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - PSV Eindhoven 2:0

Podle sázkových kanceláří to měl být souboj favorita celé Ligy Mistrů s jedním z outsaidrů. AC Milán už šestkrát za sebou v této soutěži nedostal gól a čekalo se, zda jeho zkušenou obranu nepřekonají právě Holanďané. I když k tomu měli několikrát blízko, nestalo se. Rossoneri se naopak prosadili dvakrát a jsou jednou nohou ve finále.

Eindhoven potkal ve vyřazovacích bojích prvního soupeře tak zvučného jména. Navíc se jeho obrana musela potýkat s jedním z nejsilnějších klubových útoků na světě: Crespo - Ševčenko. Domácím se po odsloužení karetního trestu vrátil Gennaro Gattuso, uzdravil se další důležitý článek středové řady Andrea Pirlo, jen na tribunu však kvůli kartám usedl stoper Alessandro Nesta. Problémy měl i jeho kolega Jaap Stam, tomu však nakonec poraněný sval nastoupit nezabránil. Na druhé straně zůstal jen na lavičce útočník Jan Venegoor Of Hesselink, před nímž dostal přednost rychlonohý Američan DaMarcus Beasley.

Začátek hry podle očekávání patřil především domácím. Hned ve 2. minutě utekl ukrajinský expres Ševčenko Cocumu, dostal míč od Seedorfa, ale brankář Gomes chytil. Hned o chvíli později o sobě dala vědět druhá hvězda v útoku Rossoneri. Po Pirlem rozehraném rohu se do střely položil Crespo, Gomes ještě stihl vyrazit, následoval ale druhý roh, míč se dostal opět ke Crespovi, ten z úhlu hlavičkoval do odkryté brány, na čáře však čekal Korejec Park a balón mířící do sítě v pohodě odvrátil.

Po čtvrthodině hry se musel předvést i Dida. Farfán dostal míč kousek před vápnem, jeho pumelice nebyla špatná, Dida s ní měl problémy, ale nakonec neposedný míč zkrotil. Za tři minuty se řítil opět k domácí bráně Farfán. Měl sice okol sebe Stama s Cafúem, ale dokázal levou vystřelit. Jedinou vadou na krásné akci bylo, že bohužel pro hosty zakončení mířilo pouze do Didovy náruče. Jak se ukáže později, do zakletého místa.

Dvacátá druhá minuta byla poslední v prvním poločase, kdy hráči ze země tulipánů ohrozili branku domácích. To když se v tomto zápase velmi agilní Park pokusil z dálky přelobovat vyběhnutého Didu, míč ale skončil nad brankou. Poté si mohl brazilský brankář až do konce poločasu odejít na kafe, protože Milán v útoku zařadil o dva rychlostní stupně víc. Obrana PSV kolikrát ani nevěděla, kam skočit dřív. Jejím nejhorším protivníkem byl rychlý Andrej Ševčenko. Problémy dělal i svoji drzostí. Třeba jako v minutě šestadvacáté, kdy si to s míčem na noze zamířil k hostující bráně. Ve velké rychlosti obešel dva protihráče a stopku mu vystavila až srážka muže hájícího branku PSV Gomese se stoperem Boumou, která smetla i Ukrajince. Pak následovaly postupně střely Kaká, Gattusa a Pirla, se kterými si Gomes poradil.

Gólová situace přišla tři minuty před přestávkou. Kaká měl míč uprostřed hřiště. Uviděl rozběhnutého Ševčenka a poslal mu milimetrový pas. "Ševa" zapnul turbo 2, nechal za zády marně sprintujícího Boumu a jeho jediným problémem byl už jen vybíhající brankář Gomes. Poradil si s ním tím nejjednodušším způsobem - po zemi ho prostřelil. Domácí šli do kabin se zaslouženým vedením 1:0.

Po přestávce nastoupil na hřiště úplně jiný Eindhoven. Všichni hráči hýřili pohybem a ani agresivní napadání milánských jim už nečinilo takové potíže. Tak jak začalo AC první poločas, obulo se do toho druhého PSV. Nový muž na hřišti Lucius posunul na Korejce Young-Pyo Lee, ten vystřelil a se skákavým pozdravem měl Dida co dělat.

Milán se dostal v pořádné akci za půlku až po deseti minutách. A stála za to. Kaká přechytračil protisměrným pohybem celou obranu PSV, poslal míč jak na podnose Crespovi do stoprocentní šance, ale ten se nejspíš ještě kochal finesou, jež předvedl Kaká a zapomněl, že míč je nutno poslat do branky.

Eindhoven se v této fázi zápasu dostával stále častěji ke střelbě, ale ta povětšinou mířila pouze do připravené Didovy náruče, jako třeba pokus Parka. Nebezpečné byly ale i protiútoky domácích. Při jednom takovém zrychlil hru dlouhým pasem na Ševčenka Cafú, prvně jmenovaný si míč na prsou zpracoval a zkusil lehce placírkou přehodit vybíhajícího Gomese. Ten se ale začal vracet zpátky a v letu plavmo vzad stihl jinak velice povedený lob vyškrábnout. Chvilku po této akci se vyměnil Andrejovi parťák v útoku. Tentokrát ne příliš výrazného Crespa nahradil Dán Tomasson.

V 66. minutě chtěl nejspíš Kladazde ověřit, zda Eindhoven bude pořád střílet pouze doprostřed brány a namazal Van Bommelovi. Ten jeho důvěru nezklamal, prudká rána mířila vysoko nad. Van Bommel to zkoušel ještě dvakrát, ale pokaždé jen doprostřed.

Hosté už začali být vnitřně smířeni s tím, že zde gól nedají a že pojedou domů s ještě přijatelnou porážkou. To by ovšem nesměl být na hřišti Jon Dahl Tomasson. Kaká ve velkém vápně trochu z nouze vystřelil, míč se odrazil od Cocuho a nejednou byl jeho pánem blonďatý Dán. Ten byl v pádu a neměl tedy moc jiných možností, než zkusit balón zasunout za záda gólmana, což se také povedlo - 2:0.

AC Milán si hodně slyšitelným hlasem řekl o finálovou účast. Eindhoven rozhodně ale neřekl poslední slovo a příští zápas v Holandsku bude určitě velice zajímavý. Že to přes AC Milán jde i s třígólovým mankem, to v loňském čtvrtfinále ukázalo Deportivo La Coruňa...

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (29)

Přidat komentář
HOST*BarcaFan

Nevim komu to mám přát,AC mě odradili jak hráli na Nou Campu-to byla fakt defenzivní hrůza,a PSV podle mě nehrajou dohromady nic,maj to dobře propracovaný,ale něco tomu chybí......ale ať vyhraje radši PSV nebo AC než Chelsea,to byla porážka fotbalu..........

Reagovat
HOST*Shevchenko

VÁM VŠEM JEBE? AC I CHELSEA HRÁLI NA NOU CAMPU DEFENZIVNÍ FOTBAL ALE PROTI TAKOVÉMU SOUPEŘI SE NEDÁ HRÁT ÚTOČNĚ

3:0 (3SHEVA)

ODVETA:

1:2 (PARK-SHEVA,KAKÁ)

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě taky jebe....

Reagovat
HOST*PUYOL

Svely nazor,ja fandim tumu,kto vyhra nad Chelseou

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zápas skončí 1:0 jednoznačně...

Reagovat
HOST*

FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím, ve finále eště nejsme a kdo si myslí, že je to jasny, tak se podle mne plete. Nechci byt pesimista, ale myslim si, že LM vyhraje Chelsea.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*DarkAnubis

Doufam ze Ligu Mistru vyhraje AC Milan.Jenom doufam ze se nebude opakovat Lonska La Coruna. FORZA MILAN!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, to mě taky straši.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*

GRANDE MILAN!!!

Reagovat
HOST*

AC MILAN FOREVER!!!

Reagovat
sansiro

Doufam, ze pres ne prejdem, ale nebude to vubec lehke. Ten PSV se tam taky nejak dostal. Je to sport a kdyz vezme v uvahu, jak je fotbal vyrovnany, tak to muze dopadnout jakkoliv. Ale favorit je ACM, tak to musi zvladnout. FORZA MILAN!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Poďmeeeee PSV.

Reagovat
HOST*PUYOLO

To je moj tip

Reagovat
HOST*PUYOL

Zabudol som Vam pripomenut,aby ste sledovali ALEX-a,cislo 4,stred obrany.

Tak ma vyzerat obranca

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, teď měl ten mladej obrovskou šanci. Stačilo to jenom nedat to doprostřed brány. Škoda ...

Reagovat
HOST*PUYOL

Su jednoznacne najtrapnejsie kluby sveta a dufam,ze PSV este da gol,lebo nato sa neda pozerat.

Cely druhy polcas hra len PSV a ACM-vraj favorit na vitazstvo v LM doma pred 80000 divakmi BETONUJE-

TO JE HANBA.

A Barca postupovala v Chelsey a hraci CH.nevedeli,kde maju behat,tak ich tlacili

Reagovat
sansiro

Tem 80 000 se to libi a vubec jim to nevadi, ty to asi nechapes jeste. Navic vytvorili super atmosferu. FORZA TIFOSI MILANISTI FORZA MILAN

Reagovat
Mr.Jindros

Tyhle dva "nejtrapnější" vyřadili Barcu, tak už se s tim smiř a neplivej. Mimochodem fandil jsem PSV.

Reagovat
HOST*PUYOL

Nech idu do P***.

Nic nehraju,PSV je o pol triedy lepsi,dokonca u supera a oni vyhraju 2:0.

Futbal ozaj nema logiku

Reagovat
HOST*Shevchenko

JDI DO PI*I

BYL KVALITNÍ ZÁPAS PRVNÍ POLOČAS HRÁL LÍP AC, DRUHÝ ZASE PSV VY FANDOVÉ BARCY JSTE UPLNĚ POŠAHANÍ KDYŽ HRAJE BARCA ÚTOČNÝ FOTBAL TAK TO NEZNAMENÁ ŽE BUDETE POMLOUVAT JINÝ

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím, ale on jen napsal, že byl PSV lepší a měl na 100 % pravdu, tak se nečerti. Jen pro pořádek - na Barce jste hráli defenzivně, protože se proti takovému soupeři na Nou Campu hrát jinak nedá - souhlasím. Ale to, že betonujete proti PSV a to ještě k tomu DOMA. Tak to je dost síla. Nemyslíš

A mimochodem - předzápasem jsem vám fandil. Klidně si přečti můj příspěvek vedle. Ale když jsem viděl, kdo chce hrát fotbal a kdo jen trapně brání, tak jsem začal fandit PSV. Zatím to vypadá na nejhorší možné finále : Chelsea - ACM . To se můžeme těšit na útočné manévry v podání jednoho hráče na každé straně. Asi tři střely na bránu a závěrečné penalty za stavu 0:0. Prostě fotbalové báseň

Reagovat
sansiro

a o to jde

Reagovat
smazaný uživatel

Né tak chlape, já z toho fotbalu taky nemám zrovna radost, ale když chceš něco vyhrát, tak na úkor pohlednzho fotbalu. Vem si třeba Barcu, hraje nejlepši fotbal co sem viděl, ale vypadla z betonářama z Chelsea, nebo ve finále LM 1994 proti Ac dostala 4:0

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*Shevchenko

První poločas hral AC útočně druhý zase PSV kdyby měli oba týmy štěstí, tak top skončí 3:3 tak nevím co se ti na tom nelíbi

Reagovat
sansiro

Nezáviď

Reagovat
HOST*Leite

Reagovat
smazaný uživatel

nebýt Tomassona tak sem trefil výsledek-je to škoda odveta mohla bejt zajímavá místo toho už asi nebude o co hrát...

Reagovat
HOST*

AC MILAN postoupí do finále LM!!!!FORZA MILAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele