základní skupiny - skupina A
25.11.2003 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Bayern Mnichov 0:0

Bezgólová remíza v Celticparku

Počáteční fáze zápasu patříla jednoznačně domácím. Již ve 4. minutě muselo 2700 bavorských fanoušků v Celticparku zatajit dech, když Henrik Larsson po milimetrově přesném rohovém kopu z levé strany donutil Williho Sagnola hlavičkovat těsně vedlé levé tyče vlastní brány. O devět minut později opět Henrik Larsson, švédský střelec v domácích barvách, přiměl po svém trestném kopu z dvaceti metrů Olivera Kahna k vynikajícímu zákroku.

S postupem času se stále více zvětšoval tlak domácích a hosté jen těžko hledali odpověď. Ta mohla přijít ve 25. minutě, kdy se Michael Ballack z pětadvaceti metrů opřel tvrdě do míče a jeho střela jen těsně minula břevno Hedmanovy brány.

Nulou na domácím kontě mohl pohnout Hartson, ale jeho střelu po chybě Kahna (podběhl centr) odrazila do bezpečí hostující obrana. Na druhé straně se ve 44. minutě do listiny střelců málem zapsal Santa Cruz, který se po krásné uličce od spoluhráče z útoku Roye Makaaye řítil sám na domácího gólmana Hedmana, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat.

Po změně stran měl Bayern narůstající tlak, ale šance si vypracovat nedokázal, a tak málem přišel trest. To se velmi agilně hrající Hartson prosazoval v pokutovém území hostů, ale tři obránci Bayernu ho dokázali v poslední chvíli zastavit. Po zbytek utkání převažovala obranná činnost obou celků nad útočnou. Ke konci hrací doby se na domácích projevil citelný úbytek fyzických sil, kterým zaplatili ze velmi povedený začátek utkání. A i díky tomu se oba soupeří rozešli v dnešním kole Ligy Mistrů výjimečným a diváky nepříliš oblíbeným výsledkem 0:0.

Jelikož ve druhém zápase skupiny A dokázal Anderlecht doma porazit Olympique Lyon, jsou postupové šance v této skupině velmi otevřené pro všechny čtyři celky a bojovat se bude nejen o postup do vyřazovacích bojů, ale i o třetí místo ve skupině, jež znamená účast ve třetím kole Poháru UEFA. V posledním kole první fáze Ligy Mistrů se ve skupině A utká Bayern s Anderlechtem a Lyon se Celticem.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele