osmifinálové skupiny - skupina A
27.11.2002 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Barcelona 1:2

Barcelona posedmé v řadě neprohrála

Zápas, v němž se utkaly týmy, které si v letošním ročníku svých lig nevedou příliš dobře, rozhodla pohotová střela Marca Overmarse z 88. minuty.

Zápas začal velmi svižně, ale hrálo se především mezi šestnáctkami a tak nebylo divu, že diváci příliš šancí v prvním poločase neviděli. Hned na úvod vstřelili domácí gól, který ale nebyl neprávem uznán pro postavení mimo hru.

Největší šance hostů v prvním poločase přišla po rohovém kopu, kdy Fernando skvěle hlavičkoval, ale na brankové čáře zatáhl za záchranou brzdu Bastürk a míč vykopl.

Ve 39. minutě se gólově prosadili domácí. Bylo to opět po rohovém kopu, kdy zcela nehlídaný Berbatov proměnil první přímou střelu na hostující bránu v úvodní gól zápasu. O chvíli později se zcela sám na hostujícího gólmana řítil Brdarič, ale Bonano byl rychlejší a stačil míč uklidit do bezpečí.

Kdo čekal, že Barcelona ve druhém poločase svého soupeře přimáčkne k vápnu a bude ostřelovat jeho bránu, byl zklamán. Přesto se útočná potence hostů zlepšila a to především s příchodem Savioly a Riquelmeho.

Hned ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Po chybě Placenteho si míč vyměnili Saviola s Riquelmem a prvně jmenovaný se nemýlil a srovnal stav utkání na 1:1.

O pár minut později se opět vyznamenal smolař večera Placente, který ve vápně fauloval Kluiverta a kopala se penalta. Míč si postavil Riquelme, ale gólman Butt vystihl směr jeho střely a balón ukryl pod své tělo. V tomto okamžiku zaúřadovala fotbalová spravedlnost, protože penaltě předcházel neodpískaný faul na půlící čáře.

Rozhodnutí přišlo v 88. minutě, to se po ose Riquelme – Kluivert dostal k míči Marcu Overmarsovi, který byl v tu chvíli pouhých osm minut na hřišti, a ten překvapivou střelou zpoza dvojice bránících hráčů rozhodl o tom, že Barcelona posedmé v řadě v Lize Mistrů neztratí ani bod.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Josifek

To byla škoda.Leverkusen měl vyhrát!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele