základní skupiny - skupina C
17.09.2002 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

AS Řím - Real Madrid 0:3

Hráči AS Řím začali výborně, jeden útok stíhal druhý, navíc skvělým pressingem nedovolili slavnému Bílému Baletu dostat se ke své pověstné hře plné přihrávek a narážeček. Domácí měli spoustu šancí, nedokázali ale žádnou využít. Ve 20. minutě se marně domáhali penalty, poté skvělé příležitosti zahodili Damian Tommasi a Antonio Cassano. Zdálo se, že první gól v síti Ikera Casillase je jen otázkou času, ve 41. minutě ale přišla první sprcha. Na vlastní polovině se k míči dostal Luis Figo, vyslal dopředu Raúla, který prodloužil na Gutiho a ten načal své skvělé představení - krásnou střelou překonal gólmana Antonioliho - 0:1.

Gól domácí sice trochu zaskočil, vítr z plachet jim ale rozhodně nesebral. Také po přestávce byla Casillasova branka neustále v ohrožení, tlak sílil a každá další akce hrozila vyrovnávacím gólem. V 56. minutě se ale podruhé v utkání do útoku dostal Real. K brance se hnal opět Guti a když byl ve vápně obklíčen domácími obránci, přihrál zpět na Raúla a ten z 25 metrů mířil přesně - 0:2.

Římané ani po druhém gólu nesložili zbraně, neustále tlačili. Blízko ke snížení byl v 60. minutě Cassano, Casillase ale zblízka nepřekonal. Pak přišel poslední hřebíček do rakve. V 74. minutě Guti protancoval obranou AS a přízemní střelou pohřbil naděje domácích - 0:3. Byla to teprve třetí střela Realu. Až teď domácí rezignovali, byli stavem dokonale paralyzováni. Nechybělo moc a mohlo to být ještě horší, dalekonosná rána Luise Figa pět minut před koncem skončila na břevně.

Výsledek hovoří jasně - Real svého soupeře porazil rozdílem třídy. Zápas ale vypadal úplně opačně - o mnoho lepší byli domácí. Hraje se ale na góly a AS Řím doplatil na to, že nedokázal své šance využít. Opakovala se situace z minulého roku - v úvodním utkání AS doma s Realem prohrál 1:2.

Hráči Realu Madrid podle svých slov poslali svým budoucím soupeřům jasné varování. "Hráli jsme dobře a já osobně jsem velmi spokojen," řekl hrdina zápasu Guti. "Dokázali jsme, že jsme silnější," dodal. Guti, 25-letý produkt madridské fotbalové školy, dal trenéru Del Bosquemu jasně najevo, že by ho po příchodu Ronalda neměl opomíjet. I trenér byl výkonem mužstva potěšen: "Guti hrál dobře, ale nechci vyzdvihovat jednotlivce, celý tým hrál dobře, počínaje gólmanem Casillasem."

Po porážde 1:2 od Bologni v úvodním kole Seria A potřebovali hráči AS nějakou morální vzpruhu. Tou jim může být předvedený výkon, mnohem důležitější je ale výsledek a ten jim asi moc nepomůže. "Po druhém gólu to byl masakr," přiznal asistent trenéra Italo Galbiati. "AS je tým, který by měl bojovat až do poslední minuty. To se v utkání s Realem nestalo," řekl zklamaný asistent. Kapitán italského týmu Damiano Tommasi ve vysoké porážce žádnou velkou pohromu nevidí. "Když se prohraje s Realem Madrid, nic se neděje. Máme před sebou spoustu zápasů, ve kterých to můžeme napravit," řekl Tommasi.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Pavel Beneš

I tento zápas jasně potvrzuje, že je momentálně Španělská liga (La Primera) mnohem kvalitnější a lepší než Italská liga (Serie A). Poklona La Primeře! VIVA LA PRIMERA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele