9. kolo
20.10.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:1

Villarreal sice letos prožívá nevydařený vstup do sezony, ovšem na Atlético Madrid se Žlutá ponorka umí dlouhodobě vytáhnout a nejinak tomu bylo i tentokrát. Hosté nakonec mohou být ještě rádi, že utkání na Estadio de la Cerámica dovedli k remíze 1:1, a to přesto, že po trefě Filipeho Luise vedli. Krátce nato však srovnal stav Mario Gaspar a ve zbytku utkání domácí mocně sahali po obratu, jenže mizerné zakončení v kombinaci s jako vždy mistrným Janem Oblakem bylo proti.

Domácí tak stále čekají na první ligové vítězství před vlastními fanoušky a tlak na osobu kouče Javiho Callejy narůstá s každou další bodovou ztrátou. S pouhými devíti body po devíti kolech zůstává Villarreal dolní polovině tabulky na čtrnáctém místě, zatímco Atlético pohrdlo šancí posunout se alespoň provizorně do čela La Ligy.

Přestože se dalo tým Diega Simeoneho považovat za papírového favorita utkání, Villarreal neprohrál ani jednou již v šesti předešlých vzájemných duelech s madridským klubem a mohl tak navzdory matným výsledkům nastoupit do hry sebevědomě. V první půli však žádné větší brankové příležitosti nepřicházely ani na jedné straně. Domácí si vytvořili pouze několik závarů po standardních situacích, zatímco Atlético zahrozilo jen hlavičkou Saúla Ňígueze, která sice nepostrádala razanci, avšak přišla až z příliš velké dálky na to, aby brankáře Asenja zaskočila.

To po změně stran již bylo před oběma brankami rušněji. Hned v jednapadesáté minutě udeřili jako první hosté, když Griezmannův přímý kop tečoval Funes Mori nešťastně do břevna vlastní branky, a než se padající Asenjo i bránící hráči stihli vzpamatovat, Filipe Luis odražený míč dopravil hlavou do prázdné branky.

Vedení hostujícího týmu však vydrželo sotva čtvrthodinu. Střídající Carlos Bacca měl na hru okamžitý vliv, neboť právě po jeho centru padl vyrovnávací gól, byť míč v šestnáctce Atlética ještě několikrát ve skrumáži těl změnil majitele, než se dostal k Mariu Gasparovi, který technickou přízemní ranou "šajtlí" procpal míč za brankovou čáru.

Domácí byli po vyrovnání na koni a aktivní Bacca se záhy mohl stát skutečným hrdinou večera. Hned dvakrát se kolumbijský útočník ocitl sám v souboji jeden na jednoho proti Janu Oblakovi, jenže v obou případech z kritické situace vzešel vítězně slovinský brankář Atlética, jenž se vždy dokázal Baccovi zavčasu vrhnout pod nohy a udržet remízový stav 1:1 až do konce.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele