9. kolo
20.10.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - CD Leganés 1:1

Remízový král z Valencie si připisuje další zářez na pažbě. Přestože Los Che v domácím zápase s Leganésem byli lepším týmem a měli po drtivou většinu zápasu navrch, nečekaná penalta na radu videorozhodčího je málem stála všechny body. Až pět minut před koncem srovnal na konečných 1:1 José Gayá a tým kouče Marcelina si tak připisuje již sedmou remízu z devíti odehraných kol La Ligy.

První střelecký pokus odpoledne si sice připsali hosté zásluhou Nabila El Zhara, ovšem brankář Neto s nedůraznou střelou neměl žádné potíže a jinak se hra odehrávala především na útočné polovině Valencie. Pořádně rušno bylo v pokutovém území Leganésu po osmnácti minutách, když se Dani Parejo ocitl na pravé straně osamocen a jeho střílený centr odvrátil Jonathan Silva s notnou dávkou štěstí nad vlastní bránu, div že si nevstřelil vlastní gól. Obrovskou šanci pár minut nato zahodil Kevin Gameiro, ovšem zdvižený praporek čárového rozhodčího značil, že brilantní zákrok brankáře Cuéllara v dané situaci ani nebyl nutný.

Klíčový moment utkání přišel po hodině hry. Zdánlivě nevinný souboj Óscara Rodrígueze s Ezequielem Garayem zůstal hlavním sudím nepovšimnut, jenže na radu videoasistenta, jemuž Garayovo nešikovné nakopnutí soupeře neuniklo, se Leganés zničehonic dostal k výhodě pokutového kopu, který Gérard Gumbau bezpečně proměnil ranou do opačného koutu brány, než kam se vrhl brankář Neto.

S Valencií to v tu chvíli vypadalo všelijak, ovšem Netopýři sympaticky nesložili zbraně a v závěrečných minutách podrobili Leganés tlaku, až hostující obrana přece jen povolila. Klíčem k úspěchu byl průnik Daniho Pareja středem hřiště, jímž na sebe navázal pozornost všech bránících hráčů a uvolnil tak místo na levé straně, kde se v slibné střelecké příležitosti ocitl José Gayá. Ránu krajního beka by dost možná Ivan Cuéllar zvládl lapit, jenže se smolnou tečí bránícího hráče míč výrazně změnil trajektorii a doplachtil k radosti domácího publika přesně k tyči. Přesto je bod za remízu 1:1 pro valencijské málo a na Mestalle tak stále čekají na první letošní vítězství.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele