1. kolo
20.08.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 1:1

Pondělní šlágr mezi Valencií a Atlétikem Madrid dopadl smírem. Na Mestalle se odehrálo velmi vyrovnané utkání, takže z tohoto pohledu je konečná remíza 1:1 naprosto spravedlivá. V obou poločase nakonec padla jedna branka. Atlétiko vedlo zásluhou Correy, Valencia srovnala díky Rodrigovi.

O titulu ve španělské LaLize se vždy mluví ve spojitosti s Realem Madrid nebo Barcelonou, ovšem pokud má někdo na to, aby narušil tuto hegemonii, jsou to právě Valencia s Atlétikem. Jejich vzájemný souboj nabídl velmi zajímavou podívanou. Už v prvním poločase byly k vidění šance na obou stranách. Atlétiko začalo aktivněji, ale v 5.minutě to byli domácí, jmenovitě Wass, který poslal balón těsně nad! O několik minut později ohrozil Oblakovu branku i Rodrigo, ale ani tentokrát si balón cestu do sítě nenašel.

Vyprodanou Mestallu nakonec čekal ve 26.minutě šok. Griezmann krásnou kolmicí za obranu vyslal Ángela Correu, který chladnokrevně zakončil a poslal Atlety do vedení. A pro Valencii mohlo být ještě hůře, kdyby Neto pohotovou střelu Diega Costy nevyškrábl. Los Che v závěru poločasu přidali plyn, ale pozornou obranu prozatím nepřelstili.

Obecenstvo na Mestalle se nenudilo ani po změně stran. Naopak v 56.minutě propuklo v obrovskou radost. Daniel Wass poslal na Rodriga krásný pas, útočník Netopýru si jej na prsa zpracoval a pak zblízka neomylně zakončil. Oblak neměl nárok a stav zápasu byl 1:1.

A najednou mohlo být vše jinak. Po hodině hry hlavičkoval do tyče Gabriel a Valencia měla velkou smůlu, že v tu chvíli nad Atlétikem nevedla. Ani jeden z týmů pak nechtěl vyrobit osudovou chybu, která by znamenala hned na úvod soutěže těsnou porážku. Dvě minuty před koncem ale mohl spasit Los Che Daniel Wass, ovšem jeho ránu slovinský brankář Oblak kryl. Brankové příležitosti nabídl i nastavený čas. Nejprve Saúl Ňíguez z přímáku těsně přestřelil a na druhé straně zneškodnil Gameira výtečný Oblak. Valencia si v pondělním šlágru rozdělila body s Atlétikem za konečnou remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele