9. kolo
21.10.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Huesca - Espanyol Barcelona 0:2

Premiéra pod novým koučem se nováčkovi z Huescy dvakrát nevydařila. První zápas kouči Franciscovi "zkazil" Borja Iglesias, jenž dvěma góly zařídil výhru Espanyolu 2:0 a přispěl tak dalším dílkem k výtečnému vstupu barcelonského klubu do nové sezony. La Liga je tak po devíti kolech kompletně ovládána z Katalánska, neboť za mistrovskou Barcelonou je Espanyol hned na druhém místě s odstupem pouhého jednoho bodu. Huesca naopak zůstává na samém dně tabulky.

Už od počátku bylo vidno, že je Borja Iglesias při chuti. Forvard hostí hned po pěti minutách hry otevřel skóre, ovšem v tu chvíli mu ještě zhatil radost zdvižený praporek čárového rozhodčího. Pak se na chvíli dostali ke slovu i domácí se střeleckými pokusy Gallara a Longa a vyrovnané utkání s množstvím nepřesností na obou stranách mířilo k poločasové remíze. Čtyři minuty před odchodem do kabin však Sergio García perfektně našel Dídaca Vilu, jehož následný centr s přehledem uklidil do prázdné branky Borja Iglesias.

Inkasovaný gól s domácím celkem viditelně otřásl, zatímco sebevědomí hosté mocně sahali po navýšení vedení. Trefu Víctora Sáncheze krátce po změně stran ještě kvůli dalšímu postavení mimo hru rozhodčí neuznali, ale ve čtyřiašedesáté minutě se Espanyol přece jen dočkal. Zisk míče ve středu pole vedl k bleskovému protiútoku Espanyolu, který skončil ideálním pasem Hernána na volného Iglesiase, jenž samostatný únik zakončil jemným přehozením vyběhnuvšího brankáře Jovanoviće.

Od té chvíle se již utkání jen dohrávalo, neboť domácí neměli vůli s dvoubrankovým mankem cokoli udělat a Espanyol jen bezpečně kontroloval nabytý náskok. Punc debaklu mohl dát v poslední minutě dlouhého desetiminutového nastavení Hermoso, ovšem z přímého kopu nakonec jen orazítkoval břevno.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele