1. kolo
19.08.2018 18:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SD Eibar - SD Huesca 1:2

I přes velkou územní převahu, střeleckou převahu a tak dále, nedokázal Eibar v domácím zápase vyválčit ani bod. Huesca loni osmý tým tabulky dokonale zaskočila a ze stadionu Municipal de Ipurúa si odvezla všechny body. Výhru nováčka zařídil v prvním poločase dvěma brankami Álex Gallar.

Eibar byl v zápase mírným favoritem, loni tento celek skončil na skvělém osmém místě a s nováčkem si dle všeho měl poradit. Huesca ale dala Eibaru lekci z produktivity. Jeho fanoušky zaskočila už po pěti minutách prvním gólem, když Álex Gallar prošel do vápna přes tři hráče a střelou mezi nohy brankáře rozvlnil síť. A mohlo být hůře, protože obrana domácích byla i po prvním gólu úplně rozhozená. Hernández šel dokonce sám na Dmitroviče, ale trefil jen oporu Eibaru.

Takhle si domácí začátek zápasu rozhodně nepředstavovali. Huescu sice následně přehrávali, respektive drželi balón a střeleckými pokusy z větší vzdálenosti pokoušeli štěstí, ale marně. Pět minut před přestávkou udeřila Huesca podruhé. Gallar rozehrál standardní situaci a i když se nikdo z vyskakujících balónu nedotkl, ten skončil za Dmitrovičem. Jinými slovy balón propadl a zachytit jen nedokázal ani brankář.

Dvoubrankové manko už znamenalo pro domácí velký problém. Oživit hru do druhého poločasu přišel Charles a i když Eibar zvýšil aktivitu, stále se nemohl prosadit. Domácí se dočkali v 69. minutě, kdy Peňa přihrál ve shluku hráčů na malé vápno a Gonzalo Escalante vstřelil kontaktní branku. Najednou Eibar výrazně ožil a Huesca se ocitla pod tlakem, což jí ale na druhou stranu dávalo možnost brejků. Po jednom z nich odmítl vrátit dvoubrankové vedení na stranu Huescy Hernández. Závěr zápasu už žádnou jinou gólovku nepřinesl. Nováček udržel těsné vedení a zvenčí přivezl tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele