1. kolo
19.08.2018 22:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Getafe CF 2:0

Real Madrid naplnil roli favorita a v madridském derby porazil Getafe 2:0. Bílý balet tak pod vedením Julena Lopeteguiho začal ligovou sezonu vítězně. Po celý zápas měli domácí výraznou převahu a síť soupeře nakonec rozvlnili dvakrát. Trefili se obránce Dani Carvajal a Velšan Gareth Bale.

Domácí už bez Cristiana Ronalda zahájili nový ligový ročník zápasem s Getafe. Po porážce v evropském Superpoháru chtěl Real za každou cenu uspět a městskému rivalovi nedal šanci.

V brance favorita nastoupil Keylor Navas, takže nová posila Thibault Courtois zůstal jen na lavičce náhradníků. Do hry od začátku nenastoupili ani Luka Modrić nebo defenzivní štít Casemiro.

Real měl velkou územní převahu, ale popravdě řečeno zas tolikrát branku soupeře neohrozil. Za celý zápas totiž vyprodukoval jen tři střely na branku, z toho se nakonec ujaly dvě. Pořádně dusno začalo být před Soriou po čtvrthodině hry, kdy zdálky napřáhl Bale a rozezvonil břevno. Jen o pár minut později už Real Madrid vedl. Soríův vyboxovaný balón dopadl přesně ke Carvajalovi, který ho hlavou vrátil přes hostujícího brankáře do branky. Real pak kontroloval hru, nadále držel balón, ale další gólovku si v první pětačtyřicetiminutovce nevypracoval.

Getafe prakticky vůbec branku Keylora Navase neohrožovalo a když v 51. minutě vstřelil Real druhý gól, nikdo o třech bodech pro domácí nepochyboval. Asensio zatáhl balón do šestnáctky, přihrál pod sebe, kde sice Benzema balón nezasáhl, ale z druhé vlny nabíhající Bale ano.

Real vzápětí mohl přidat i třetí branku, ale Asensio pálil jen do tyče. Getafe nemělo na Santiago Bernabéu nárok a Realu podlehlo dvoubrankovým rozdílem. Bílý balet tak odčinil porážku od Atlétika Madrid a na úvod ligové sezony vyhrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

1:1..................

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
Lamskej#RMCF

sledoval sem tak letmo na noční a krom územní převahy nic moc... Jakoby mi tam chyběla kreativita a něco navíc... Příští zápas Courtois v bráně?!

Reagovat
Messiáš

Zápas byl celkem nudnej, ale je jasny, že se teprve rozjíždíte. Plus takhle k večeru už možná stejně jako já u toho všichni usínali..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele