5. kolo
22.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

Vycházející hvězda Marca Asensia znovu naplno vysvitla. Španělský talent rozhodl jedinou brankou utkání proti Espanyolu a Real Madrid se tak minimálně do dalšího dne posunul do čela La Ligy o bod před Barcelonu.

Real sehrál s Espanyolem těžkou bitvu, ale po celý zápas byl lepší a tři body si nakonec zasloužil. Tým trenéra Julena Lopeteguiho tak zažil povedený týden. Připomeňme, že ve středu Real přejel AS Řím 3:0.

Začátek zápasu se nevyvíjel nijak překvapivě. Real měl územní převahu, ovšem do nějaké nebezpečnější koncovky se vůbec nedostal. Naopak po půlhodině hry mohli otevřít skóre utkání hosté, po rychlém kontru pálil do Courtoise Pérez. Espanyol nedal, a tak vzápětí přišel trest. Modriće obrana Espanyolu dokázala zablokovat, ale balón se od ní odrazil k Marcu Asensiovi a ten přesně mířenou střelou k tyči zajistil Bílému baletu jednobrankové vedení.

Real mohl hned po změně stran vedení navýšit, ale přihrávku Ceballose nedokázal procpat do sítě Luka Modrić. Výtečně přitom zasáhl López.

Espanyol pochopil, že jen aktivní přístup mu může ještě přinést vyrovnání. V 65. minutě překvapil Courtoise obloučkem Iglesias a balón skončil na břevně. Čtvrthodinu před koncem spálil tutovku i Sergio Ramos, jenž si jeho typickým způsobem naběhl na centr a hlavou nechal vyniknout skvělého Lópeze. Svěřenci Julena Lopeteguiho se už v závěru zápasu nikam nehnali a nejtěsnější vedení udrželi. Real zároveň vytvořil tlak na Barcelonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

1:1.................

Reagovat
Filip236

4:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele