3. kolo
02.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 1:0

Sevillské derby opět patří Betisu. Zelenobílí doma na stadionu Benito Villamarín udolali svého soka jedinou brankou. Tomáš Vaclík inkasoval z kopačky veterána Joaquína až deset minut před koncem. Betis tím vygradoval převahu, kterou měl i zásluhou vyloučení Mesy.

V Andalusii panovala skvělá atmosféra. Sevillské derby je pro region velkou událostí a oba celky si zápas patřičně užily, samozřejmě se šťastným koncem pro domácí Béticos. Zelenobílí byli v úvodu zápasu lepší a po čtvrthodině musel Vaclík tasit první těžký zákrok po střele Moróna. Zahanbit se nenechal ani López, který pro změnu lapil pokus Vázqueze. Pět minut před přestávkou začal stadion Benito Villamarín bouřit. Sergio Canales dostal přesnou přihrávku a pak poslal balón podél Vaclíka do branky. Radost však byla zbytečná, neboť sudí mával ofsajd, který si i nechal potvrdit u videa. Ve 45. minutě měla velkou šanci i Sevilla, ale na Aranův centr před brankou nikdo z hostů nedosáhl.

Betisu patřil úvod prvního dějství, Seville zase začátek druhého poločasu. Po rohovém kopu Banegy hlavičkoval nepřesně na zadní tyči Gabriel Mercado, přitom pozici měl více než dobrou. V 54. minutě si všichni příznivci Betisu opět oddychli, když Navasův centr orazítkoval břevno.

O dvanáct minut později přišel klíčový okamžik zápasu a nutno podotknout, že velmi kontroverzní. Poté, co brankář López povalil na zem Roqueho Mesu, udělil sudí hostujícímu hráči druhou žlutou kartu. Ten přitom do žádného takového střetu nechtěl. Sevillu toto rozhodnutí poškodilo, zvláště když Betis vstřelil deset minut před koncem rozhodující branku. Centr Mandiho si našel na zadní tyči Joaquín a ten hlavou překonal Vaclíka. Stadion Benita Villamarína začal bouřit.

Oslabená Sevilla to měla velmi těžké. Soupeř byl po vstřelené brance v laufu a v nastavení mohl přidat druhý zásah, jenže Joaquín tentokrát minul. Domácí to mrzet nemuselo, Joaquínova branka byla v zápase jediná a znamená, že Andalusii bude minimálně do dalšího derby kralovat Betis.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele