9. kolo
21.10.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Real Valladolid 0:1

Za jedno z nejpříjemnějších překvapení dosavadního průběhu nové sezony La Ligy platí Real Valladolid. Zatímco zbylí dva ligoví nováčci Vallecano s Huescou se krčí na samém dně tabulky, ten třetí do party, který přitom loni z druhé ligy proklouzl o patro výše až skrze play-off z původně páté příčky, se momentálně těší pohárovému umístění. V neděli se o kvalitách týmu kouče Gonzáleze přesvědčil favorizovaný Real Betis, který na domácí půdě utrpěl porážku 0:1.

Valladolid tak má po devíti kolech s šestnácti body navrch dokonce i před slavným Realem Madrid a na průběžné první Barcelonu ztrácí pouhé tři body. Betis se naopak touto prohrou propadl do spodní poloviny tabulky na jedenácté místo a zatím letos zůstává za očekáváním.

Klíčem dosavadního valladolidského úspěchu je neprostupná obrana. Šest inkasovaných branek je po Atléticu Madrid vůbec druhý nejnižší počet v celé lize, ovšem stejně tak se začíná rozjíždět i ofenziva. Po prvních čtyřech kolech ještě u Gonzálezova týmu svítila trapná nula, ovšem od té doby již Valladolid nastřádal devět branek a svými výkony roste zápas od zápasu. Přestože měl Betis po většinu utkání viditelnou převahu v držení míče, proti konsolidované obraně soupeře se takřka na nic nezmohl a Quique Setién má do dalších týdnů o čem přemýšlet. Zatímco loni Betis udivoval bláznivými přestřelkami, letos je s pěti góly na kontě tou vůbec nejhorší ofenzivou na španělské prvoligové úrovni.

Jediný gól večera padl po pětatřiceti odehraných minutách z rychlého brejku, který potáhl Toni Villa a jemným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Antoňita. Ten se s ničím nerozpakoval, jal se vystřelit hned z voleje a zaskočil tak brankáře Lópeze, jemuž míč propadl pod rukou. Domácí se následně zmohli pouze na dalekonosné pokusy, které buď lapil brankář Masip, anebo mířily mimo tři tyče. Největší šanci na vyrovnání mohl mít Betis po nešikovném zahrání rukou střídajícího Unala, ovšem rozhodčí včetně videoasistenta tento sporný moment ponechali bez povšimnutí, a tak utkání dopadlo výhrou Valladolidu 1:0.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele