1. kolo
19.08.2018 20:15 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Rayo Vallecano - Sevilla FC 1:4

Výbornou formu z úvodu sezony opět potvrdila Sevilla, která bez problému zvítězila na půdě Raya vysoko 4:1. Hattrickem se blýskla letní posila z AC Milán, útočník André Silva. Další čisté konto Tomáši Vaclíkovi překazil proměněnou penaltou pět minut před koncem Embara.

Soupeř Sigmy Olomouc ve čtvrtém předkole Evropské ligy ukázal na hřišti Vallecana svojí velkou sílu a s Rayem si nedělal žádné problémy. Pravdou je, že po 180 sekundách se jako první prosadili domácí, ale kvůli ofsajdovému postavení nebyla branka uznána. Pak už úřadovali víceméně jen hráči Los Rojiblancos. V 16. minutě předvedli bleskurychlou souhru, na jejímž konci byla přihrávka Navase na malé vápno a okamžitá koncovka Franca Vázqueze. Rayo mělo obrovskou možnost vyrovnat, sám před Vaclíkem a v jeho těsné blízkosti se objevil Abdoulaye Ba, ale český brankář výtečně zasáhl.

Po půlhodině hry poprvé spustila nová letní akvizice. Portugalec André Silva obdržel přesnou přihrávku a tvrdou střelou na přední tyč zvýšil sevillské vedení. V nastaveném čase prvního poločasu pak André Silva po rohovém kopu na malém vápně trefil odražený balón a Sevilla šla do šaten s luxusním náskokem.

Rayo čekala těžká práce, o to těžší, že Andalusané vůbec nevypadali na to, že by měli během zápasu odpadnout. Jinými slovy Sevilla hrála dobře a samo sebou, že ve druhém poločase si náskok hlídala. Los Rojiblancos mohli vstřelit čtvrtý gól mnohem dřív, než v poslední desetiminutovce, ale Rayo několikrát podržel García.

V 81. minutě se na hranici ofsajdu opět uvolnil André Silva a hattrickem si odbyl parádní ligovou premiéru. Tomáš Vaclík už se dost možná těšil na další nulu, když v tom Mesa ve vlastní šestnáctce fauloval a sudí i po shlédnutí videa odpískal pokutový kop. Adrián Embarba poslal Vaclíka na druhou stranu, ale z pohledu Raya jen mírnil vysokou porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
swatm

lépe se André ukázat nemohl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele