2. kolo
24.08.2018 20:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - SD Eibar 2:0

Getafe slaví tři body z domácího prostředí, naopak Eibar jede domů s prázdnou. Přesnými zásahy se o to postarali Ángel Rodríguez a Jorge Molina.

První páteční duel měl zajímavé složení. Getafe doma vytáhlo na Eibar v souboji dvou týmů, které už v minulé sezoně úspěšně bojovaly o první polovinu tabulky. V prvních minutách jsme viděli množství tvrdších zákroků, po nichž ale ani jeden ze soupeřů nedokázal využít standardních situací. Tempo utkání bylo od počátku hodně svižné, ale často scházela větší přesnost.

Po patnácti minutách se vpřed probíjel útočník Kike, kterému se na poslední chvíli vrhl pod nohy obránce Dakonam. O chvíli později podnikl Eibar velmi rychlý protiútok po pokažené akci Getafe a zakončoval Milla. Pálil však tvrdou ranou těsně nad bránu! O pár vteřin později už se konečně měnilo skóre utkání.

Mata výborně pracoval v souboji s protihráčem, načež nahrával vedle sebe nabíhajícímu Ángelu Rodríguezovi. Ten si míč snadno zpracoval na silnější nohu a ještě předtím, než k němu stačili doběhnout obránci soupeře, vypálil. Brankář Dmitrović se sice natahoval správně, jenže příliš pomalu - 1:0 pro domácí Getafe.

Střelec první branky se ještě do konce poločasu ocitl dvakrát v zajímavé pozici. Jenže ani jednou toho nedokázal využít. Po změně stran se Eibar vrhl naplno do útoku a snažil se vypracovat si nějaké šance. Jedna opravdu velká se urodila v 52. minutě. Na centrovaný balón si naskočil Enrich, jehož hlavička jen o kousek minula tyč!

Getafe mohlo o chvíli později zvýšit své vedení. Damián si vzal na starost exekuci volného kopu z velké vzdálenosti a obránce Dakonam si vyskočil na centr. Hlavičkou ale minul bránu o malý kousek a tento nacvičený signál nevyšel. S blížícím se koncem utkání se tempo hry spíše zpomalovalo a žádného většího nasazen ze strany Eibaru jsme se nedočkali.

Proto nebylo příliš zvláštní, když se opět prosadili domácí. Zvládli totiž ukázkový protiútoku, který po straně táhl Amath. Ten si všiml před bránou nabíhajícího Jorgeho Moliny a naservíroval mu balon. Molina nadvakrát překonal brankáře Dmitroviće a slavil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele