2. kolo
26.08.2018 18:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:0

Poslední srpnový víkend se mohlo slavit v celé Barceloně. Poté, co barcelonský obhájce titulu zdolal na dezolátním hřišti Valladolid, se totiž v nedělní večer zaskvěl i místní Espanyol, když na domácí půdě porazil favorizovanou Valencii 2:0. Tým kouče Rubiho tak v nové sezoně stále nepoznal porážku a předsezonní záchranářské obavy po rozporuplném létě se nyní jeví jako zcela bezpředmětné. Los Che naopak mají o čem přemýšlet, neboť zůstávají po dvou kolech bez vítězství.

Hosté se po vydařené loňské sezoně hodlají etablovat jakožto pravidelný účastník Ligy mistrů a podle toho také do utkání vstoupili. Úvodní minuty přiměly defenzivu Espanyolu k zatažení před vlastní branku a vypořádání s několika nebezpečnými závary. Na konci valencijských akcí se většinou objevoval nejlepší střelec Rodrigo, ovšem ani jednou se mu nepoštěstilo ocitnout se v pořádné palebné pozici, a tak bezbrankový stav přetrvával.

Espanyolu trvalo dobrou půlhodinu, než mezi sérií nepřesností vymyslel první kloudnou akci, ta však stála zato. Hlavičku Sergia Garcíi však zastavilo břevno a dorážející Borja Iglesias si pro změnu vylámal zuby na brankáři Netovi, jenž výtečným reflexivním zákrokem vytěsnil míč z brankové čáry do bezpečí.

Po změně stran již domácí působili konsolidovanějším dojmem, podařilo se jim soupeře zatlačit a po hodině hry také ujmout vedení. Znovu bylo ve hře břevno, ovšem tentokrát se šťastným koncem pro zakončujícího. Exkluzivní přímý kop Estebana Granera se totiž od horní tyče odrazil těsně za brankovou čáru, a přestože pak vyskočil ven zpět do hry, rozhodčí s pomocí asistenta u videa po krátké prodlevě plné napětí přece jen ukázal do středového kruhu a rozpoutal na tribunách vlnu nadšení.

Než se valencijští stačili z inkasovaného gólu vzpamatovat, už bylo jejich manko dvojnásobné. Sotva pět minut po Granerově výstavní trefě si netradiční zaváhání připsal José Gayá, jehož pohotově předskočil Leo Baptistao a řítil se vstříc Netovi. Gólman Valencie mu sice stačil vypíchnout míč zpod nohou, jenže pouze k připravenému Borjovi Iglesiasovi, jenž suverénně vypálil pod břevno a dokonal tak překvapivé, ovšem zasloužené vítězství Espanyolu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele