3. kolo
02.09.2018 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona 2:1

Zatímco Deportivo získalo své první vítězství v novém ročníku LaLigy, neboť díky přesným zásahům Borji Bastóna a Rubéna Sobrina otočilo nepříznivý stav s Espanyolem, jenž vedl po poločase zásluhou proměněné penalty Léa Baptistaa, jeho soupeř naopak utrpěl vůbec svou první porážku. Oba týmy tak v tuhle chvíli mají shodný počet čtyř bodů.

Domácí vstoupili do tohoto utkání poměrně zostra a už ve 3. minutě musel brankář Diego López lovit míč ze své vítěze. Poté, co se k odvrácenému balónu propracoval v šestnáctce Manu García, zamířil z halfvoleje přesně ke vzdálenější tyči, pomohl si ovšem při zpracování rukou, a tak sudí Ignacio Iglesias správně tuhle trefu neuznal.

Další důležitý moment prvního poločasu přišel na řadu v podstatě až v jeho závěru. Laguardia si šestnáctce počínal nedovoleně vůči Davidovi Lópezovi, jehož stáhl za dres k zemi, a nařízen byl pokutový kop. Léo Baptistao si jako exekutor věděl rady, jak s touhle šancí naložit, a nekompromisně zaslal střelu nechytatelně k tyči.

Kdyby zkraje druhého dějství Espanyolu nebyla neuznána branka kvůli ofsajdu Borji Iglesiase, o jejíž neregulérnosti rozhodlo až video, možná by se střetnutí upínalo úplně jiným směrem. Takhle celek z Vitorie-Gasteiz ještě mohl odpovědět a to se mu také podařilo. V 57. minutě se na zadní tyči po dlouhém autovém vhazování prosadil Borja Bastón.

O dvě minuty později pak přišel na řadu klíčový okamžik tohoto souboje. Jony zařadil nejvyšší rychlost, pronikl podél pravé strany, přihrál ve správný okamžik do středu pole na nabíhajícího si Rubéna Sobrina, a ten snadno propálil Diega Lópeze. Barcelonské mužstvo se snažilo alespoň o vyrovnání, jenže žádnou ze svých příležitostí neproměnilo.

Třeba po rohovém kopu střídajícího Piattiho si mohl vlastence zapsat na své konto Rubén Sobrino, jenž se snažil odpálit míč do bezpečí, naštěstí však těsně minul prostor vlastní brány. Deset minut před úplným koncem vyzkoušel pozornost gólmana Fernanda Pacheca střílející Marc Roca, ovšem jeho pokus další změnu skóre jednoduše nepřinesl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele