2. kolo
27.08.2018 22:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - SD Huesca 2:2

Athletic Club tentokrát druhou domácí výhru nepřidal, ačkoliv jí byl velmi blízko. Baskové proti Huesce vedli ve druhém poločase už o dva zásahy, přesto dovolili nováčkovi soutěže snížit a poté i vyrovnat.

Bilbao nastoupilo už ke druhému domácímu zápasu v řadě a ze souboje s nováčkem chtělo tři body. Před týdnem je Baskové vydřeli proti Leganésu pozdní brankou, toto utkání mělo ale jiný průběh.

Huesca také ukázala svojí sílu a před týdnem vyhrála na Eibaru. Na San Mamés začala dobře a po pár minutách vystrašila domácí celek úvodní brankou, která však pro ofsajd Longa neplatila. Bilbao pak ovládalo hru, ale proti defenzívě Huescy se vůbec neprosazovalo. Prakticky jediná výraznější šance Basků přišla až se závěrem prvního poločasu, kdy Iňaki Williams z jakési polootočky těsně minul branku.

Domácí celek si vše vynahradil hned na začátku druhého dějství. Ve 49.minutě Williams sklepl balón pro Markela Susaetu, který střelou na zadní tyč rozjásal San Mamés. Bilbao se úvodní brankou dostalo do herní pohodu a po hodině hry zaslouženě zvýšilo vedení. Opět přihrával Iňaki Williams, jeho zpětnou přihrávku hostující obrana nezachytila a z druhé vlný napálil balón do branky Yuri Berchiche! Bilbao vedlo 2:0 a vše se zdálo z jeho strany v pohodě.

Jenže v 71.minutě neodvrátila obrana Basků rohový kop a ze střední vzdálenosti nenápadně k tyči vypálil Jorge Miramón, načež Simón zůstal jako přikovaný. Athletic Club znervózněl a Huesca hnala dopředu. A nutno podotknout, že domácí si koledovali o vyrovnání. V 87.minutě se na hranici vápna otočil Luis Ezequiel Ávila a nádhernou brankou zajistil nováčkovi cenou remízu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele