20. kolo
20.01.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Levante UD 2:1

Villareal zvládl roli favorita, potvrdil, že v LaLize má aktuálně velmi slušnou formu, navázal na své minulé vítězství na půdě Realu Madrid a tři body získal už počtvrté během uplynulých pěti kol. O první branku se v první půli postaral Manuel Trigueros, po přestávce skóroval Denis Čeryšev. Levante až v samotném závěru jen korigovalo Rogerem.

Už čtyřikrát za sebou dopadl tenhle vzájemný souboj vždy výhrou domácího týmu a ani tentokráte se tato tradice neměnila. Hosté na Estadio de la Cerámica potvrdili, že v doučasné chvíli mají opravdu velké problémy v útoku, a nebýt proměněné penalty z nastavení, protáhli by si svou šňůru bez vstřelené branky už na pátý ligový zápas v řadě.

Žlutá ponorka měla po většinu času dění na hřišti pod svojí kontrolou a už ve 14. minutě se mohla ujmout vedení. Zpoza vápna napřáhl Ünal, jeho pokus byl tečovaný, a míč táhlým obloukem narazil o břevno. K dorážce pak přibíhal Čeryšev, avšak brankář Oier stačil zmobilizovat síly a situaci s vypětím všech sil zažehnal.

O čtyři minuty později se znovu třásla branková konstrukce. Ve vápně si Samu Castillejo kličkou narovnal míč na levačku, tlačil svou střelu na bližší tyčku, balón ale nasměroval smolně pro něj pouze do ní. Pak už se ale Villareal přece jenom dočkal, Samu Castillejo byl totiž v pokutovém území faulovaný Oierem a kopala se penalta.

Její exekuce se chopil Trigueros, zvolil tvrdé zakončení doprostřed brány, a vyplatilo se. Levante se do nějakého přímého ohrožení soupeřovy brány dostávalo sporadicky. Do poločasu mohl vyrovnat Sergio Postigo, avšak jeho pokus z voleje zlikvidoval gólman Sergio Asenjo. Zkraje druhého dějství následně domácí náskok navýšili.

Tyčku ještě napálil Samu Castillejo, pak si ale Čeryšev naběhl na zadní tyčku, dostal přesnou přihrávku od Ünala a ve skluzu pohodlně dorážel. Hosté adekvátní odpověď nenašli. Střídající Ivi López na Sergia Asenja nevyzrál, v nastavení se prosadil až z bílého puntíku Roger Martí poté, co byla nařízená penalta za přistrčení Boatenga ve vápně stoperem Bonerou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele