1. kolo
18.08.2017 22:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - UD Las Palmas 1:0

Před šestatřicetitisícovou návštěvou se podařilo Valencii uzmout na úvod nové sezóny všechny body proti Las Palmas. To nezvládlo příliš dobře první poločas, inkasovalo od Simoneho Zazy jediný gól utkání, přišlo o vyloučeného Alena Haliloviče, a ve druhém dějství na dané nepříjemné skutečnosti nestačilo jakýmkoli způsobem zareagovat.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté, do slušné možnosti se propracoval Calleri, jemuž se podařilo i zakončit, každopádně mířil mimo. I tak by však jeho případná branka neplatila, protože se nacházel v ofsajdu. Pak tak trošku začínali přebírat otěže zápasu Netopýři, jejichž mírný tlak nakonec za chvilku vyústil v rozhodující moment střetnutí.

Nacho Vidal se ve 20. minutě jemně zbavil nedůrazného obránce Daniho Castellana a vypálil, ovšem ze složitého úhlu, takže Chichizola si připsal na své konto úspěšný zákrok. O dvě minuty později se ovšem již za argentinským brankářem přece třepotala síť. Carlos Soler navedl míč zleva těsně za vápno, přenechal ho Zazovi, a ten zamířil parádně k tyči.

Situace se pro celek z Kanárských ostrovů značně zkomplikovala zhruba po půlhodině hry. Ne že by Halilovič chtěl svého protivníka Josého Gayu nějakým způsobem knokautovat schválně na zem, ovšem svým šlapákem si vůči němu počínal tak nešetrně, že po červené kartě udělené sudím Jesúsem Gilem zaslouženě putoval pod sprchy.

Ve druhé půli domácím stačilo jen nejtěsnější možný náskok udržovat. La UD až na pár výjimek nepůsobil na hřišti nijak nebezpečně a v deseti si větší tlak na Valencii utvořit nedokázal. Kdyby těsně po přestávce dokázal skórovat Dani Parejo nebo kdyby ve své tutovce neselhal Joao Cancelo, asi by byl odpor Las Palmas definitivně zlomen.

Takhle přece většina obecenstva na Mestalle mohla vykazovat ještě špetku nervozity. Ne že by Jonathan Viera střílel v 64. minutě z nějaké bezvadné pozice, přesto jeho pokus mířící do brány musel zlikvidovat až připravený gólman Neto. V závěru naopak mohl pojistit tři body Santi Mina, jenže svou hlavičku po rohovém kopu usměrnil jen do tyče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele