21. kolo
27.01.2018 16:15 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Real zabral a veze si z Valencie čtyřgólovou výhru

Dvě proměněné penalty Cristiana Ronalda pomohly Realu Madrid vykročit za důležitou výhrou na půdě Valencie, díky čemuž se může manažerovi Zinedinu Zidanovi dýchat na lavičce obhájce titulu alespoň o trochu lépe. Po snížení Santiho Miny sice utkání dlouhé minuty nabízelo napínavou podívanou, kdy se proti rozjetým domácím musel vytáhnout i brankář Navas, ovšem v závěru dva slepené góly Marcela s Kroosem stanovily konečné skóre 4:1 pro Real. Šlo o vůbec první vítězství na Mestalle od sezony 2013/14 a premiérový ligový triumf na hřišti soupeře od října loňského roku.

Hosté se tak dokázali oklepat po nedávném překvapivém nezdaru v ligovém poháru a nadále hájí průběžnou čtvrtou příčku v tabulce. Pokud se Realu povede zužitkovat i zápas k dobru, přeskočí v La Lize právě i třetí Valencii. Ještě důležitější je ovšem návrat herní pohody do hry Bílého baletu před blížícím se duelem Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain.

Již v úvodní desetminutovce měl průlom skóre na dosah Gareth Bale, jenž málem využil nedorozumění mezi brankářem Netem a Ezequielem Garayem. Krátce nato se hosté přece jen dočkali, když rychlý kontr Realu zastavil až Martín Montoya jen za cenu faulu ve vlastní šestnáctce, čehož Cristiano Ronaldu s přehledem využil.

Přestože se valencijští po zbytek poločasu snažili aktivně o vyrovnání, sedm minut před přestávkou utrpěli další citelnou ránu před vlastní brankou. Znovu u toho byl nešťastník Montoya, jehož naskočení na Karima Benzemu potrestal sudí Estrada Fernández bez váhání udělením dalšího pokutového kopu a Ronaldo se opět nemýlil. Portugalská superstar se tak přehoupla přes stovku proměněných penalt v klubu s národním týmem dohromady a také již má primát nejúspěšnějšího penaltového exekutora v historii španělské ligy.

Ani s dvoubrankovým mankem však Los Che nesložili zbraně a po změně stran na favorita vyrukovali s ustavičným tlakem, který v osmapadesáté minutě přinesl ovoce. O zdramatizování zápasu se postaral Santi Mina povedenou hlavičkou z rohového kopu. Domácí byli v tu chvíli na koni a Dani Parejo záhy dokonce sahal po vyrovnání. Radost mu ovšem zkazil výtečným zákrokem Keylor Navas.

Poté, co Real ustál kritické chvilky před vlastní brankou, a vrhl se znovu do ofenzivy. Ronaldo ještě v slibné pozici hattrickem pohrdl, ale šest minut před koncem povedená akce Marcela skrz opařenou defenzivu soupeře znamenala pojištění náskoku hostí a poklidné dohrání zápasu. Třešničku na dortu pak ještě doplnil přesnou ranou z hranice šestnáctky Toni Kroos, jenž tak gólově podtrhl vlastní výtečný výkon a stanovil konečné skóre 4:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
boryland

3:1....................

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
JakubOcko

Když Real nemůže, rozhodčí VŽDY pomůže. Hnus jako vždy když hraje Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Bellgarion

To jako chceš říct, že ty penalty neměly být?

Reagovat
JakubOcko

Ta druhá neměla byt v žadném případě. Ale co už peníze voní každému.

Reagovat
smazaný uživatel

chlape, prober se. Obe dve penalty byly jasne. Tobe spis voni cpavek, protoze jinak nechapu, ze neco takoveho dokazes napsat.

Reagovat
JakubOcko

Jasné aha no asi tak jasné,že $$$$ ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele