13. kolo
26.11.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 1:1

Necelých 48 tisíc diváků na Mestalle sledovalo šlágr LaLigy v rámci 13. kola mezi Valencií, která je na místě druhém, a lídrem z Barcelony. Oba týmy ještě v této sezóně neprohrály a s touto bilancí odcházely rovněž po tomto utkání. Katalánci v podstatě celou dobu měli balón na svých kopačkách, což potvrzuje 70% držení míče.

Pokud ho měla Valencia, tak ho hosté dokázali svým napadáním hned vybojovat zpět pod svoji kontrolu. V prvních 10 minutách se Barcelonští prezentovali dvěma střelami. O tu první se postaral už ve 4. minutě Paulinho, ale s tou si poradil Neto, který jí vyrazil nad bránu. Druhou vyslal Ivan Rakitić, jeho pokus už nebyl tak nebezpečný.

Následně se hrálo víceméně mezi šestnáctkami. Barcelona se snažila tvořit hru, ale domácí jí toho příliš nedovolili. Chyběla totiž přesnost ve finální fázi a především moment překvapení. Ve 30. minutě jsme mohli vidět gólovou situaci. Střelu Lionela Messiho zpoza vápna neudržel Neto a míč se dostal až za brankovou čáru, zhruba půl metru. Brankář balón vyškrábl, ale zcela jasně pozdě.

Nicméně sudí nechal ve hře pokračovat. Tento jasný gól mohli vidět všichni na stadionu, stejně tak jako diváci u televizních obrazovek, ale rozhodčí snad ani na moment nezauvažovali, že by se jednalo o regulérní branku. Svěřenci Ernesta Valerdeho se začali radovat, čímž pádem šla Valencia do protiútoku. Ihned se pustila do otevřené obrany Barcelony, ale Zaza vypálil křížnou střelu jen těsně vedle brankové konstrukce.

Hra však plynula dále a po povedené kombinaci s Messim se ke střele odhodlal Iniesta. Před poločasovou přestávkou se do šance dostal ještě Luis Suárez, ale opět neuspěl, jelikož zasáhl skvěle chytající Neto. Do druhého poločasu jako by naskočili jiní hráči katalánského velkoklubu. Působili nečekaně zaskočeně, čehož se pokusili využít domácí.

Křížnou střelu vyslal na branku ter Stegena Zaza, německý brankář zasahovat nemusel. V 60. minutě se tentokrát gólově prosadil Rodrigo, který se dokázal v pokutovém území prosadit a využil Gayův centr. Německému gólmanovi chyběly milimetry, aby na míč dosáhl. Do vedení se tedy dostali domácí. V 68. minuté poslal Valverde do hry Gerarda Deulofeua za Ivana Rakitiće a v 72. minutě Denise Suáreze místo Iniesty.

Barcelona se nedostala v druhém poločase do mnoha šancí, ale k další střele se dostal opět Luis Suárez, proti byl znovu Neto. V 81. minutě se do šance řítil Rodrigo s Guedesem, jenž šli sami dva na Samuela Umtitiho, ale druhý jmenovaný v klíčovém momentě zaváhal. Až v 82. minutě vyslal perfektní centr Lionel Messi, který využil Jordi Alba a nekompromisně zakončil. Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo a v toto prestižní utkání skončilo dělbou bodů.

Autor: David Kvapil / marca.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
boryland

1:2................Leo 2..............

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem mohl tušit, že se rozhodčí zase vyznamenají.

Reagovat
Lamskej#RMCF

a to jakým způsobem ? ..zápas sem neviděl takže se ptám vážně :)

Reagovat
Lamskej#RMCF

naopak sem viděl, jak Vale dala gol, který jí neuznali, takže jestli to bereš takhle- v pořádku ...

Reagovat
ttopi

A ten míč půl metru za čarou po střele Messiho jsi viděl?

Reagovat
smazaný uživatel

ten gól, který dala Vale a neuznali ho, byla střela z kopačky Messiho :-) to je narážka na rozhodčí, jinak musím uznat, že ofsajdy naprosto precizně odpískaný a docela tvrdou hru povoloval, takže pěkný zápas, ale uznat ten gól, tak by to dopadlo jinak, Vale si v prvním poločase ani neškrtla, kdyby šla Barca do vedení, tak dostanou deku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele