24. kolo
17.02.2018 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Sevilla FC 1:2

Počasí na Gran Canarii nemá chybu, na pláž se tam ale chodí se větší chutí než na fotbal. Las Palmas sice fanoušky před měsícem nadchnul výhrou proti mimořádně mizerné Valencii, ale tentokrát favorita překvapit nedokázal. Kanářani i vinou sudího doma podlehli Seville 1:2 a dál zůstávají mezi sestupovou trojicí. Na kýženou pozici v držení Levante aktuálně ztrácí dva body.

Sevilla naopak upevnila svou solidní pozici v boji o pohárovou Evropu a s trochou štěstí a mizerné formy Realu nebo Valencie by mohla zaútočit klidně i na Ligu mistrů. Na Ostrovech se hostům v sobotu po obědě dařilo výtečně, do padesáté minuty rozhodli o výhře dvěma góly, přičemž v tomto období nepustili soupeře k jediné střele na branku.

Pověstně špatná byla i obrana Las Palmas, která s přehledem dostává víc než dva góly na zápas. Jejich zápasový plán se mohl zbortit už ve třetí minutě, kdy přihrávka Giuda Pizzara pronikla až k Ben Yedderovi, který pelášil sám na bránu. Vyběhnuvšího gólmana překonal kličkou, ale mezitím se na brankovou čáru stačil vrátit veterán domácí obrany David Garcia, jenž střelu zblokoval.

Skóre tak Wissam Ben Yedder otevřel až po půlhodině hry. Ostudným bráněním proti Correovi si o letenku zpět do Mexika hlasitě řekl Matias Aguirregaray, jenž následně ve stoje sledoval, jak jeho brankář vyráží střelu Correy jen před nohy výše zmíněného střelce.

Jako na tréninku si pak hned po pauze musel připadat Pablo Sarabia, který nemusel ani nic předstírat. Prostě si naběhl do statické defenzivy Las Palmas a drobnou tečí proměnil centr Franca Vazquéze v gól. Jednoduché jako facka, která Kanářany evidentně probudila.

S pocitem, že nemají co ztratit, i jali se všemi silami do útočení. Jejich zadní řady proto zely prázdnotou, čehož jen díky skvělému zákroku Chichizoly nevyužil N’Zonzi. Deset minut před koncem však Alen Halilović vlétl do vápna, vykoledoval si penaltu na Layúnovi a Jonathan Calleri vrátil Las Palmas naději. Tu však uhasil čárový sudí, který Alejandru Gálvezovi neuznal v nastaveném čase patrně regulérní gól pro ofsajd.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele