14. kolo
03.12.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Betis 1:0

Poprvé od půlky září se Las Palmas zaradovalo z vítězství, a to díky trefě Jonathana Calleriho. Navázalo tak na velmi cennou remízu z půdy Realu Sociedad a bezpečné sedmnácté příčce se přiblížilo na rozdíl dvou bodů. Betis naopak po slibném vstupu do sezóny v uplynulých týdnech spíše strádá a venku nedokázal bodovat ani potřetí v řadě.

Úvod utkání byl docela divoký. Už ve 2. minutě se osměloval se svým pokusem Guardado, ovšem na domácího gólmana Raúla Lizoáina nevyzrál, na druhé straně znamenal špatný odkop brankáře Adána šanci pro Rémyho, který z hranice šestnáctky tlačil svou střelu technicky ke vzdálenější tyčce, zasáhly ovšem soupeřovy rukavice.

O pár chvil později Las Palmas zahrávalo nepřímý volný kop z brankového území. Lemos přistrčil balón na Jonathana Vieru, ten ale trefil jen ve zdi připraveného Guardada, a z dorážky se neprosadil ani Tana. V 19. minutě již celek z kanárských ostrovů přece udeřil. A nejtěsnější možný náskok se mu podařilo udržet až do posledního hvizdu sudího Javiera Estrady.

Tana z první přihrál nakrátko Callerimu, ten se rozeběhl na bránu, včas dostoupit k němu nedokázali vracející se Durmisi s Mandim, a ačkoli si Adán na balón sáhl, skončil za jeho brankovou čárou. Do přestávky mohl ještě navýšit vedení Vicente Gómez, avšak svou hlavičku ze 42. minuty usměrnil pouze mimo kýžený prostor.

Sevillské mužstvo mohlo krátce po změně stran odpovědět. Joaquín se po sprinterském souboji s obráncem Danim Castellanem propracoval do šestnáctky, jeho střelu však stačil Raúl Lizoáin vyrazit do své vlastní tyčky. V 67. minutě zase hodlali udeřit domácí, avšak povedená dělovka z voleje od Rémyho skončila jen u Adána.

O dvě minuty později francouzský útočník zahrával přímák z velmi slušné pozice, obstřelil hradbu těl a mířil míč pod břevno, avšak Adán si na své konto připsal další úspěšný zákrok. Betis, jenž v nastavení dohrával bez vyloučeného Jordiho Amata, ještě mohl spasit Cristian Tello, nicméně svůj pokus v 72. minutě poslal po zemi pouze vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele