12. kolo
19.11.2017 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Levante UD 0:2

Od roku 2003 Las Palmas nikdy Levante neporazilo. A svou mizernou bilanci s tímto soupeřem nenapravilo ani nyní. Po této porážce celek z Kanárských ostrovů dokonce spadl až na samotné dno tabulky. Hosté nemuseli předvést nijak oslnivý výkon. Stačilo jim, že se v poslední dvacetiminutovce trefili Cheick Doukouré a Jason Remeseiro.

Domácí drželi daleko více míč na svých kopačkách, například i o dost méně faulovali, jenže ke kýženému bodovému úspěchu ani tato slušná statistická čísla vést mnohdy jednoduše nemusejí. A to byl vlastně i případ Las Palmas. Vyrovnaný zápas rozhodlo proměňování šancí a v téhle klíčové disciplíně bylo prostě preciznější Levante.

Hosté sice měli před tímto kolem na svém kontě stejný počet pouhých dvou výher jako jejich soupeř, padli ovšem letos pouze třikrát, a tak na tom byli v tabulce o dost lépe. Do první vážnější šance utkání se propracovali oni, to když si za obranu seběhl Ünal, nicméně jeho levačku ze 16. minuty dokázal poměrně snadno zlikvidovat brankář Raúl Lizoáin.

Na druhé straně se ve 25. minutě podařilo rozvlnit síť Callerimu, který pálil z vyložené pozice u pokutové značky přesně, jenže jeho trefa nemohla být uznána kvůli opravdu hodně těsnému ofsajdu. Ve 34. minutě zase zaúřadovali Les Granotes, konkrétně Bardhi svou pravačkou zpoza pokutového území prověřil připravenost Raúla Lizoáina.

V závěru poločasu ještě spolu dobře zakombinovali Vitolo s Callerim, druhý jmenovaný však z vápna pálil až příliš slabě na to, aby výrazněji ohrozil gólmana Oiera. Těsně po obrátce se snažilo prosadit Levante, Ünal na pravé straně moc hezky uvolnil Jasona, s jeho pokusem si ale poradil Raúl Lizoáin. V 68. minutě naopak Vitolo nepřekonal Oiera.

O všem podstatném se tedy rozhodovalo až v poslední čtvrtině tohoto střetnutí. V 71. minutě měl Toňo nalevo dostatek času a prostoru, aby na bližší tyčce našel svým centrem hlavu Doukourého, a ten nikým nehlídaný snadno zacílil. Tři body ještě pojišťoval Jason, jenž si jednoduchou kličkou narovnal balón na levačku a zamířil ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele