34. kolo
22.04.2018 18:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Deportivo Alavés 0:4

Loučení s prvoligovou příslušností proběhlo v Las Palmas hrubě nevyvedeným způsobem. Ostrované totiž na vlastním stadionu podlehli Deportivu Alavés 0:4, a tak zatímco baskický celek mohl oslavovat definitivní jistotu setrvání v La Lize, domácí před poloprázdnými tribunami neslavně stvrdili svůj sestup o patro níže.

Valná část z oněch sedmi tisícovek diváků, kteří v neděli večer zavítali na Estadio de Gran Canaria, tak učinila spíše z důvodu vyjádření nespokojenosti s nastalou situací než fotbalovým zápasem samotným. Domácí pod vedením Paca Jémeze usilovali v první půli o dominantní fotbal s více než 70% držením míče, jenže Alavés bez větších potíží trpělivě vyčkával na svou šanci a brankář Pacheco musel pořádněji zasahovat snad jen proti Castellanově ráně z uctivé vzdálenosti.

Během několika minut po změně stran se toho na hřišti událo více než za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku. Nejprve domácí Etebo za přihlížení bezmocného Pacheca orazítkoval břevno a hned vzápětí došlo k průlomu skóre na opačné straně. Wakaso vzešel vítězně ze souboje se Simónem a v akrobatické pozici poslal před branku přesný centr k nabíhajícímu Munirovi el Haddadimu, jenž zblízka snadno uklidil míč do sítě.

Inkasovaný gól poslal domácí hráče do kolen a publikum zase připravil o poslední špetku trpělivosti. Následoval bezkrevný odevzdaný výkon domácích, který Alavés s chutí využil k dalším třem zásahům. Nejprve si druhý zásah večera připsal Munir, který stál na konci stěží uvěřitelné akce, kdy hned čtyři hráči hostí pádili sami na brankáře Lizoaina. Třetí gól si připsal střídající Medrán elegantní hlavičkou ve skoku po centru Sobrina, jenž sám v první minutě nastavení rovněž hlavou stanovil konečné skóre 4:0.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele