8. kolo
16.10.2017 21:00 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Iago Aspas hattrickem zničil Las Palmas

Celta Vigo si velmi snadno poradilo se soupeřem na Kanárských ostrovech a tamní Las Palmas opět selhalo. Ještě minutu před koncem to navíc vypadalo na debakl, neboť hosté vedli o pět branek! A z velké části za to mohl veterán Iago Aspas, který dnes nasázel do sítě soupeře hattrick.

Že by to mohlo být tak jasné, to si mysleli možná jen zarytí fandové hostujícího týmu. Las Palmas doma bojuje a vůbec není příjemným soupeřem, ale Celta Vigo si z toho vůbec nic nedělala a dnes opět díky atraktivnímu hernímu pojetí deklasovala svého soupeře. A to přesto, že musela téměř 40 minut dohrávat bez vyloučeného brankáře Rubéna Blanca!

Už po šestnácti minutách dostal do vápna krásnou nahrávku mezi obránce mladík Emre Mor a po zpracování poslal druhou nohou míč do sítě! To byl pro domácí ekipu velký šok a její hra se zbortila jako domeček z karet. Rozhodně to ale nebylo vše, protože o pouhé čtyři minuty už hosté stačili navýšit své vedení. Postaral se o to Iago Aspas, který si naběhl do pravé části pokutového území a zamířil k bližší tyči - 2:0.

Bleskový úvod, který domácí hodně zaskočil. Kazili nahrávky, nedokázali udržet míč a dostat jej alespoň trochu blíže soupeřově bráně. Domácí se osmělili v podstatě díky standardním situacím. Další povedený roh měl na starosti Momo a David García hlavičkoval velmi dobře! O další šanci se postaral Momo, který byl hodně aktivní co se týče střelby.

První půli zakončil povedeným průnikem Oussama Tannane, který stihl ještě zakončit, ale pálil jen do brankáře Rubéna Blanca. Pár minut po změně stran se Aspas prodral za záda domácích obránců a ačkoli mu mnoho prostoru nenechali, dokázal tvrdě vypálit. Domácí brankář Chichizola dnes prožil hodně špatný večer, protože jeho obránci pozdě reagovali na Aspasův náběh a v samostatném zakončení neměl Aspas potíže - 3:0.

Ty měl jeho ceek o chvíli později, protože brankář Blanco fauloval ve vápně Jonathana Calleriho a byl sudím vyloučen! Čtvrtou branku utkání ale měli na svědomí opět hosté, konkrétně Pablo Hernández. Jeho rána zpoza vápna zapadla přesně k tyči. A když pak Aspas po nahrávce k vápnu od Sista uzavřel hattrick, Las Palmas bylo na omdlení. Zápas ale nezabalilo a vrhlo síly do zoufalého útoku.

Přesto utkání alespoň trochu zdramatizovalo. Brankář Álvarez nedokázal pokrýt ránu z úhlu, kterou měl na svědomí Vitolo. Ten si obhodil prvního protihráče a sám před brankářem nezaváhal. A pouhé tři minuty po něm ještě jednu branku přidal zkušený útočník Loïc Rémy, který uháčkoval svého soka ve vápně a přidal svou třetí branku ve třech duelech.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Assassin11

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele