32. kolo
14.04.2018 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 2:2

Start Sevilly v příštím ročníku evropských pohárů je vážně ohrožen. Andaluský celek proti Villarrealu vybojoval alespoň bod, přestože prohrával o dva zásahy a navíc dohrával bez vyloučeného Ben Yeddera. Villarreal ale následně rovněž přišel o hráče a pak povolil domácím snížit a posléze srovnat na konečných 2:2.

Sevilla zažila po vyřazení z Ligy mistrů další zklamání a vážně si pohrává s neúčastí v evropských pohárech pro příští rok. První šanci si v zápase vytvořila Žlutá ponorka, gólman Soria však s Čeryševem neměl problémy. Stejný muž měl ještě větší šanci v 19. minutě, kdy se zjevil v blízkosti Sorii a zakončil, brankář Sevilly však výtečně zasáhl.

Villarreal byl v průběhu prvního poločasu lepším týmem a ve 36. minutě šel do zaslouženého vedení. Daniel Raba zůstal na hraně malého vápna nikým neobsazen, počkal si na centr Castilleja a hlavou otevřel skóre zápasu. Sevilla musela dohánět manko, ale proti hře Villarrealu se jí vůbec nedařilo. V 62. minutě přišla pro domácí velká komplikace, Ben Yedder fauloval, dostal žlutou kartu a jelikož sudímu ještě zatleskal, dostal rázem druhou.

Sevilla šla tedy do oslabení a uběhlo jen pár minut a přišla další rána. Carlos Bacca se dostal do rychlého brejku, pelášil na Soriu a střelou k tyči zvýšil na 2:0.

V tuto chvíli Seville věřil málokdo. Dvoubranková ztráta a navíc početní nevýhoda znamenaly takřka konec zápasu. Pak se ale na stadionu Sáncheze Pizjuana začaly dít věci. Po ruce Jaumeho Costy zahrávali domácí penaltu, ale brankář Asenjo se rozhodl pro stejnou stranu jako střelec Nolito, takže kontaktní gól (zatím nepřišel). Alespoň se však díky vyloučení Costy srovnal počet hráčů na hrací ploše.

Sevilla nakonec přece jen udeřila. Nolito odčinil penaltové zaváhání a hlavou zužitkoval centr Lengleta. Rázem bylo o drama postaráno. Nabuzení domácí pak přidali druhý gól, když N'Zonzi nechytatelnou dělovkou prostřelil Asenja. Montellovi svěřenci cítili šanci na zvrat, ale nic dalšího už se nestalo. Konečná remíza je ztrátou pro oba celky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele