36. kolo
04.05.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:0

Po sedmizápasovém půstu se fotbalistům Sevilly podařilo konečně získat vítězství. Tyhle tři body potřebovali jako sůl, protože pořád mohou usilovat o příčky zaručující Evropskou ligu. Real Sociedad přitom představoval nepříjemného protivníka, jenž v posledních pěti kolech hned čtyřikrát zvítězil. O osudu utkání rozhodla proměněná penalta.

Sedmá příčka je určitě tou pozicí, kterou by domácí chtěli udržet až do konce této sezóny. Právě ta totiž bude zaručovat alespoň kvalifikaci o evropské poháry. Andaluský klub přitom neměl na San Sebastián vyloženě dobré vzpomínky, z šesti posledních vzájemných klání ho porazil jen jednou. Ani teď ho nečekala vůbec snadná zkouška.

Sevilla byla od začátku střetnutí přece jenom aktivnějším týmem, už v 7. minutě se zastřeloval Pablo Sarabia, nicméně jeho pokus skončil pouze nad břevnem. O pár chvil později se na hranici ofsajdu po účinném centru Banegy uvolnil do další šance znovu Pablo Sarabia, tentokráte však nevyzrál na vyběhnuvšího brankáře Moyu.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili až ve 36. minutě. V šestnáctce výtečně zapracoval Mikel Oyarzabal, jenž se snažil přesně zacílit z otočky, avšak namířil svůj pokus pouze do rukavic gólmana Davida Soriy. V závěru prvního poločasu mohl na druhé straně skórovat ještě Sandro Ramírez, ovšem jeho teč stačil Moyá reflexivně vyrazit do zámezí.

Zkraje druhé půle Sevillistas zahrávali pokutový kop, nařízený po faulu Diega Llorenteho na pronikajícího Sandra Ramíreze. I když Moyá vystihl směr střely Banegy, na balón jednoduše nedosáhl, a ten tak skončil na centimetry přesně u jeho tyčky. Nejtěsnější možný náskok už domácí udrželi až do závěrečného hvizdu rozhodčího Santiaga Jaimeho.

Spíš mohlo být pro baskický celek ještě hůře, po přihrávce Banegy zakončoval technicky Sandro Ramírez, ale jeho pokus vytěsnil konečky prstů obratný a pozorný Moyá.

Real Sociedad nakonec mohl srovnat snad jen ze dvou šancí, jenže Canales z přímého kopu zamířil pouze mimo a střídající Jon Bautista nasměroval svou hlavičkou jen nad bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele