12. kolo
18.11.2017 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Celta Vigo 2:1

Sevilla i Celta jsou letos trochu za očekáváním, a tak oba kluby chtěly po reprezentační přestávce ukázat, že jim pauza pomohla hlavně dobít baterky. V minulosti se v těchto duelech více dařilo andaluskému celku, třeba loni svého soupeře dvakrát skolil, a ve finále ani letos tomu nebylo jinak. Vítěznou trefu si na své konto připsal Nolito.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí aktivně a už po třech minutách hry se mohli ujmout vedení. Autové vhazování rozehrál Sergio Escudero do středu pole, kde našel Muriela, ten ve správnou chvíli prostrčil balón Vázquezovi, tomu se ale z blízkosti nepodařilo vyzrát na gólmana Rubéna Blanca. Hosté naopak ve 13. minutě gólově udeřili.

Sisto od levé lajny poslal dlouhý pas na hranici pokutového území, tam se hlavou opřel do balónu M. Gómez, který ho umístil táhlým obloučkem trošku překvapivě naprosto přesně k tyči. Sevillu ovšem tohle inkasování nepoložilo a tlačila se za vyrovnáním. Ve 20. minutě pálil z voleje z vyložené pozice znovu Vázquez, ovšem trestuhodně minul.

Kdyby si po půlhodině nezpracoval míč rukou ve vápně Sisto, uznal by jeho přesnou střelu mířenou na bližší tyčku sudí Carlos Del Cerro jako regulérní branku. Takhle však Celta pořád držela jen nejtěsnější možné vedení. A to jí vydrželo jen do 36. minuty, jelikož standardku zahrávanou Geisem zužitkoval hlavou z hranice brankového území Muriel.

V závěru půle mohl skórovat Nolito, nicméně ze složitého úhlu trefil jen připravenou nohu Rubéna Blanca, nemusel ovšem výrazněji smutnit, neboť tři minuty po změně stran se mu již podařilo síť rozvlnit. Pablo Sarabia unikl po pravé straně, od brankové čáry odcentroval na zadní tyč, odkud muž s čtyřiadvacítkou na zádech prudkou hlavičkou zacílil.

Hosté se každopádně nevzdávali a snažili se aspoň o vyrovnání. Především v poslední čtvrthodině domácím Sevillistas pořádně zatopili. Nejprve nebezpečně hlavičkoval Cabral, jehož musel vychytat brankář David Soria, pravačkou na něj nevyzrál ani M. Gómez, aby tři minuty před koncem v koncovce totálně selhal Hugo Mallo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele