10. kolo
28.10.2017 22:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - CD Leganés 2:1

Po dvou utrpěných debaklech se Spartakem Moskva v Lize mistrů a před týdnem v LaLize na půdě Valencie fotbalisté Sevilly konečně zabrali, nepočítáme-li snadnou výhru v Copa del Rey v Cartageně. Před vlastními fanoušky se jim podařilo skolit letos solidně hrající Leganés, které v lize naposledy padlo v půlce září, a vyhoupli se na páté místo tabulky.

Loni na jaře celek z madridského předměstí na jihu Španělska uhrál konečnou remízu. Tentokráte jí však až do konečného hvizdu neudržel. Ačkoli Alexander Szymanowski zkraje druhé půle dokázal proměnit penaltu, a zareagoval tak na trefu Wissama Ben Yeddera, tři body nakonec domácím zajistil v 54. minutě Pablo Sarabia.

K vůbec prvnímu zakončení tohoto střetnutí se dostal v 6. minutě Pablo Sarabia, nicméně jeho hlavičku dokázal zlikvidovat brankář Pichu Cuéllar. O čtrnáct minut později se již Sevilla přece radovala ze vstřelené branky. Pablo Sarabia prostrčil míč do středu na Ben Yeddera, jenž nikým nehlídaný vlétl do šestnáctky a jemným obloučkem skóroval.

Los Legionarios se pokoušeli najít odpověď především po standardních situacích, Eraso ani Szymanowski však ve 36. minutě minuli prostor mezi třemi tyčemi. Jinak si však domácí těsné vedení v prvním poločase snadno hlídali. Situace se jim ovšem zkomplikovala po obrátce, jelikož Szymanowskiho ve vápně drcl zezadu Corchia.

Ačkoli Argentinec svůj pád hodně teatrálně přihrál, sudí David Medié ukázal na bílý puntík, a kopala se penalta. Sám Szymanowski pak nabídnutou příležitostí nepohrdl a zacílil do protipohybu gólmana Davida Soriy. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. Již v 53. minutě se snažil zapsat na střeleckou listinu Nolito, ovšem na Pichua Cuéllara nevyzrál.

O pár chvil později pak Leganés zbytečně ztratilo míč ve středu pole, následně si za vápno naběhl Pablo Sarabia a levačkou zamířil přesně do šibenice. Navýšit vedení mohl ještě Nolito, jenže jeho střela lízla břevno. Ne že by hosté byli v útoku vyloženě bezbranní, další gól už ale nezaznamenali. A to i proto, že hlavička Josého Naranja ze závěru skončila jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele