12. kolo
20.11.2017 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

SD Eibar - Real Betis 5:0

Eibar předvedl jeden z nejlepších výkonů sezóny, ne-li vůbec ten nejlepší, a před vlastními fanoušky skolil až nečekaně snadno Betis, jemuž uštědřil celkem pět branek. Sevillský celek naopak letos prožil nejkrutější neúspěch vůbec, pokud-li do hodnocení nezařadíme divokou prohru s Valencií, a k pohárovým příčkám se tak jednoduše nepřiblížil.

Baskický klub během reprezentační přestávky evidentně dobil baterky a míní se co nejrychleji vzdálit sestupovým příčkám. Naposledy se radoval z vítězství v půlce září, od té doby v osmi zápasech uhrál jen dvě remízy. Tentokráte si však pořádně napravil svou reputaci. Hosté přitom už po půli věděli, že je s nimi opravdu hodně zle.

Domácí se totiž ujali vedení už po šesti minutách hry. Inui od levé strany nacentroval do šestnáctky, kde hledal nabíhajícího spoluhráče Sergiho Enricha, toho se snažil bránit stoper Jordi Amat, jenže ve finále míč tečoval smolně právě do vlastní sítě. Ve 12. minutě se snažil náskok navýšit Arbilla, svůj pokus ale nasměroval jen do brankáře Adána.

Ve 30. minutě se již Eibaru proti malátnému soupeři přece podařilo skórovat znovu. Juncá zleva přetáhl svůj dlouhý pas až na zadní tyč na hranici brankového území, odkud nehlídaný Escalante pohodlně zacílil. Betis jako by neměl sílu najít cestu aspoň ke snížení, snad jen Sergio León mohl tohoto dosáhnout, jenže z vyložené pozice zamířil jen mimo.

V 55. minutě se navíc Béticos situace značně zkomplikovala. Mandi totiž ve vápně zadržel pronikajícího Charlese, a protože se jednalo o vyloženou brankovou příležitost, poslal sudí José González alžírského obránce předčasně pod sprchy. Nařízenou penaltu pak hravě proměnil sám faulovaný, a to přitom mířil tupě jen doprostřed brány.

Sergio León mohl utkání ještě zdramatizovat, ale v tutovce znovu selhal v koncovce. Eibar naopak v přesile přidal ještě další dvě branky. Nejprve Iviho přihrávku přenechal Sergi Enrich lépe postavenému Charlesovi, jenž propálil Adána. A v 80. minutě zužitkoval přihrávku Andera Capy bez větších problémů přesně zakončující Sergi Enrich.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele