17. kolo
21.12.2017 19:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

SD Eibar - Girona FC 4:1

Jestli byl Eibar ještě zkraje listopadu řazený k účastníkům v boji o záchranu, teď reálně usiluje o evropské poháry. V posledních týdnech chytil opravdu výtečnou formu a těsně před Vánoci to tentokráte krutě schytala Girona, která inkasovala čtyřku. Opětovně výtečným výkonem se prezentoval Takaši Inui, autor dvou přesných zásahů.

V posledních šesti kolech urvali svěřenci kouče Josého Luise Mendilibara z možných osmnácti bodů hned šestnáct, první třetinu svých nastřádaných bodů pak ve zbylých ostatních. Zaznamenali opravdu hodně velký pokrok a rázem jsou opravdu daleko od sestupového pásma. Girona jinak letos utrpěla vůbec svůj nejtěžší debakl.

Lepší vstup do utkání si domácí nemohli ani přát. Už v 1. minutě chtěl José Ángel rozehrát aut spolu s Charlesem, a ačkoli ten nakonec míč nezachytil, propadl k jeho spoluhráči Inuiovi, jenž popoběhl blíže do středu a pravačkou zamířil přesně k tyčce. Nechybělo přitom dlouho a baskický celek o devět minut později vedl už dokonce o dva góly.

Inui patičkou na levé straně elegantně uvolnil Josého Ángela, ten svým centrem na zadní tyčce našel hlavičku Charlese, který bez problémů překonal marně se natahujícího brankáře Bounoua. Každopádně hostům se podařilo snížit ve 26. minutě. Na Timorův výtečný pokus z přímého kopu mířený do šibenice neměl gólman Dmitrovič absolutně žádnou šanci.

Další důležitá situace tohoto utkání přišla na řadu v podstatě až v 54. minutě. Za obranu seběhl Kike, jehož pravačku z pravé strany pokutového území musel likvidovat Bounou, avšak balón vyrazil pouze k úplně volnému Inuiovi ke druhé tyčce, a Japonec opravdu neměl jediný problém zacílit do úplně prázdné brány.

Girona se na nějaký zvrat v utkání jednoduše nezmohla. Naopak náskok ještě mohl pojistit Rubén Peňa, ovšem jeho střela levačkou skončila těsně vedle. V nastavení druhé půle přece Eibar přidal ještě jednu trefu. Poté, co Rubén Peňa se svou dělovkou neuspěl, adresoval svou přihrávku na opačnou stranu Joanovi Jordánovi, a ten lehce zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele