24. kolo
17.02.2018 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - FC Barcelona 0:2

Generálku na očekávané osmifinále Ligy mistrů má Barcelona zdárně za sebou, neboť na půdě Eibaru se po sérii remíz vrátila zpět na vítěznou vlnu a odváží si ze severu Španělska vydřený triumf 2:0. Hosté se sice ujali brzkého vedení zásluou Luise Suáreze, ovšem domácí poté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a několikrát měli blízko k vyrovnání. Tlak Eibaru v závěru utkání však otupilo vyloučení Fabiana Orellany, přičemž Barcelona nastalé přesilovky využila k navýšení náskoku gólem Alby a tři body si již bezpečně pohlídala.

Barcelonský kouč Ernesto Valverde se nenechal zviklat ani blížícím duelem s Chelsea a nasadil před návštěvou Londýna silnou sestavu se všemi předními hvězdami, výjimkou byl snad jen Philippe Coutinho, jenž zůstal na lavičce náhradníků. Lednová posila z Liverpoolu přitom do milionářské soutěže v této sezoně zasáhnout nemůže, neboť zde již nastoupila v barvách předešlého zaměstnavatele.

První střelecké příležitosti padaly na hostující branku a Marc-André ter Stegen se měl co ohánět, aby odolal ranám Kikeho Garcíi či Ivana Ramise. To barcelonští takřka z první vážnější šance hned udeřili, když v šestnácté minutě převzal na polovině hřiště míč Lionel Messi a perfektním křižným pasem vybídl k úniku Luise Suáreze, jenž následně obešel i brankáře Dmitroviće a pohodlně zasunul míč do prázdné branky.

Odpověď domácích však byla příkladná a takřka hned po inkasovaném gólu měl Orellana na kopačce vyrovnání. Chilský křídelník však nakonec zpoza šestnáctky pouze orazítkoval břevno. Když pak osm minut před odchodem do kabin Messi po přihrávce Suáreze zamířil do tyče, platil o přestávce stav 1:0.

Dramatický zápas za hustého deště nabízel šance před oběma brankáři i po změně stran, ovšem jak Suárez, tak Takashi Inui ve slibných pozicích minuli. V šestašedesáté minutě pak domácí utrpěli citelnou ztrátu v podobě vyloučení svého nejnebezpečnějšího hráče Orellany, jenž za odpálení míče po odpískání uviděl druhou žlutou kartu. Chvíli nato se za protesty u čtvrtého sudího u postranní čáry se dočkal vykázání i eibarský kouč José Luis Mendilibar, jemuž se nelíbilo, že Luis Suárez za obdobný prohřešek žlutou kartu neobdržel.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby pak učinil přítrž posledním zbytkům nadějí domácího celku Jordi Alba, jenž doklepl do sítě odražený míč po ráně Messiho a stanovil konečný stav 2:0. Barcelona díky tomuto triumfu odskočila na odstup desíti bodů od druhého Atlética Madrid, které má zápas tohoto kola s Athleticem stále před sebou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
boryland

0:2..........Leo,Luis..............

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude hodně těžkej zápas, kterej dost pravděpodobně rozhodne jeden nebo dva goly, takze vyhra typu 0:4/0:3 nejspis nebude protože Eibar doma prakticky nedostava zrovna moc golu a víme, jak to má Barcelona v poslední době se strilenim golu... Myslim, ze tohle bude lepsi priprava na Blues nez jet třeba do Malagy. Uvidíme, jak to zvladnou, protože jenom vyhra by je dokázala dobře psychicky naladit na LM. tip: 1:2/0:1

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt zkoušíš?? Už jseš s tim docela trapnej, jak se tady snazis neco random natipovat, i když je to nesmysl ty madridistickej plačko

Reagovat
valloire

a ty si co zobáku? jenom Vojta

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to eibar odnese za poslední zápas. 0:4

A valloire bude smutný, že mu ketis proti Barçe ještě nikdy nevyšel tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava “ letos “

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele