14. kolo
03.12.2017 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SD Eibar - Espanyol Barcelona 3:1

Eibar se začíná po dlouhé době strádání konečně vzpamatovávat a vzdalovat se od sestupového pásma. Po vítězstvích nad Betisem a Alavésem skolil před vlastními fanoušky také Espanyol, který tentokráte nezvládl utkání především v obraně. Tři branky za devadesát minut letos inkasoval jen jednou jedinkrát, to když padl na Barceloně.

Díky tomuto skalpu se baskický celek posunul v tabulce právě před svého soupeře, který po tomto kole zůstane jistojistě na patnácté příčce. Jestli letos hosté po očku pokukovali po možnosti probojovat se do pohárové Evropy, pak jejich představy nejsou nyní na místě. A spíše než tyhle příjemnější starosti aktuálně řeší ty záchranářské.

Domácí se ujali vedení už po devíti minutách hry. Arbilla z přímého kopu obstřelil zeď a gólman Pau López vytěsnil míč s vypětím všech svých sil do břevna. Balón se nicméně odrazil do cesty Kikemu, jenž snadno doklepával do prázdné brány. Vyrovnat mohl záhy Gerard Moreno, z blízkosti ale nevyzrál na brankáře Dmitroviče.

Ve 32. minutě zahrozili Periquitos ještě jednou, Sergi Darder zahrál přímý volný kop velmi dobře svou pravačkou a po zákroku Dmitroviče se míč otřel o brankovou konstrukci. Eibar naopak ve 38. minutě přidal svůj druhý přesný zásah. Sergi Enrich předal balón Ivimu, a ten zpoza vápna usměrnil svůj pokus parádně ke vzdálenější tyčce.

Espanyolský lodivod Quique Sánchez Flores se snažil po přestávce s negativním výsledkem něco udělat a do hry poslal čerstvého Granera a Óscara Melenda, ani tyhle příchody ale příliš nepomohly nakopnout týmovou ofenzívu. Když navíc Eibar v 69. minutě pojišťoval svůj náskok, bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto.

Sergiho Enricha totiž v pokutovém území trefil do obličeje stoper David López, sudí Alberto Undiano nařídil penaltu, a tu střelou do protipohybu Paua Lópeze zužitkoval s přehledem Joan Jordán. Hosté stačili už jen korigovat jedenáct minut před koncem, po standardce si totiž na své konto připsal hlavou ukázkového vlastence Sergi Enrich.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele