17. kolo
20.12.2017 21:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 3:1

Během účasti Realu Madrid na klubovém mistrovství světa měla Sevilla šanci obhájce ligového titulu předskočit, byť s dvěma odehranými zápasy navíc. To se však Andalusanům nakonec nepodařilo, neboť proti Realu Sociedad hrubě zaváhali a odváží si ze severu Španělska porážku 3:1. O završení tohoto triumfu se stylově postaral zrovna domácí forvard Carlos Vela, pro nějž šlo o poslední zápas v klubových barvách.

Na úvodní trefu Iňiga Martíneze ještě dokázal do přestávky zareagovat Wissam Ben Yedder, ovšem pak vrátil vedení na stranu Sociedadu Igor Zubeldía čtvrthodinu před koncem a o definitivní pojištění tříbodového zisku se v závěru postaral střídající Vela, jenž se tak před nastávajícím odchodem do Los Angeles s fanoušky gólově rozloučil a užil si i ovace vestoje. Baskický klub tímto výsledkem ukončil sérii sedmi kol bez vítězství, a naopak protáhl černou šňůru soupeře na tři utkání v řadě.

Zpočátku měli více ze hry hráči domácího celku, kteří se ujali zaslouženého vedení zásluhou obránce Iňiga Martíneze, jenž v sedmnácté minutě poslal hlavou do sítě centr Asiera Illarramendiho. Sevillští však na samém sklonku první půle stihli srovnat, když si již čtrnáctý zásah sezony připsal po dobré individuální práci forvard Wissam Ben Yedder přízemní ranou, jíž z úhlu propálil brankáře Rulliho.

Po změně stran měli více ze hry hosté, ovšem nastalou převahu nedokázali zužitkovat a v závěru pykali. Domácí kouč Eusebio Sacristán měl ve středu šťastnou ruku při výběru náhradníků, neboť takřka hned po svém nástupu na hřiště poslal Sociedad do opětovného vedení Igor Zubeldía, jehož ránu z výtečné pozice tečoval ve snaze o blok na poslední chvíli stoper Escudero a míč tak doskákal za brankovou čáru do protipohybu brankáře Sorii.

Pohádkovou rozlučku si pak v poslední minutě základní hrací doby připsal další náhradník z lavičky Vela, jehož přízemním pasem na přední tyč našel střelec prvního gólu Martínez, a mexický forvard svým třiasedmdesátým gólem v dresu Sociedadu stanovil konečné skóre 3:1. Klub ze San Sebastiánu díky tomu poskočil na osmé místo, zatímco Sevilla zůstává pátá.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele