11. kolo
05.11.2017 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - SD Eibar 3:1

Tohle baskické derby v uplynulých šesti případech hned pětkrát skončilo vítězstvím domácího celku. A nynější zápas vlastně potvrdil tuhle výsledkovou tradici. Real Sociedad, jenž od začátku října prohrál jen před týdnem v Getafe, a to značně smolným způsobem, teď potvrdil roli favorita, a proti Eibaru uzmul zaslouženě tři body.

Byl to sice hostující útočník Kike, kdo vůbec jako první v tomto střetnutí zahrozil, nicméně brankář Rulli byl mezi třemi tyčemi na správném místě. A v 8. minutě ho svým pokusem zaměstnal taktéž Inui, avšak i v této situaci Argentinec zasáhl. San Sebastián naopak ve 12. minutě gólově udeřil ze své vůbec první větší šance.

Álvaro Odriozola z pravé strany od hranice vápna nacentroval balón na místo, kde se nachází pokutová značka, tam si nejvýše naskočil Willian José, jenž hlavičku usměrnil parádně k tyči. Od té doby jako by se domácí chytli. A náskok mohl navýšit ve 22. minutě Januzaj, jenže své úchvatné sólo zakončil jen střelou do boční sítě.

Ve 28. minutě Txuri-urdinak přece jenom přidali další přesný zásah, a chuť si přitom právě spravil belgický forvard. Xabi Prieto vyzrál na ofsajdovou past, zaběhl si za obranu, zprava pak předložil přihrávku důraznému Januzajovi, a ten dotlačil míč za brankovou čáru. Minutu na to chtěl skórovat Illarramendi, nevyzrál ale na pozorného gólmana Dmitroviče.

Úplně mizerně pak Eibar vstoupil do druhé půle. Sotva dal sudí Daniel Trujillo píšťalkou pokyn k zahájení hry, už si mezi obránce naběhl na krásnou Illarramendiovu kolmici Mikel Oyarzabal, vnikl do pokutového území a snadno, nikým nehlídaný, překonal Dmitroviče. V tuhle chvíli bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto.

Hosté totiž ani náhodou nebyli schopni jakkoli včas zareagovat, a už vůbec ne zasadit svému lokálnímu rivalovi minimálně tři branky pro zisk remízy. Až v 73. minutě došlo pouze na úpravu konečného skóre. Ne úplně lehký centr Josého Ángela si umně zpracoval Joan Jordán, jenž si ve vápně narovnal balón na levačku a přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele