24. kolo
18.02.2018 12:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Pohodlné vítězství San Sebastianu v nezáživném tempu

Hosté budou muset ve zbytku sezóny hodně zabrat, pokud budou chtít pomýšlet na záchranu v LaLize. Zápas na hřišti Realu Sociedad totiž potvrdil jejich současnou pozici v tabulce. Snad nejhorší úvod do utkání, které si mohlo Levante přát. Domácí zahrávali v 9. minutě rohový kop a Saša Lukić se dopustil při bránění faulu.

Míč si na penaltový puntík postavil Xabi Prieto a přízemní střelu poslal za záda Oiera Olazábala, který sice vystihl směr, ale na víc se nezmohl. Hosté na nic nečekali a pokoušeli se odpovědět na nevydařený start. Baskové je však k ničemu zásadnímu nepouštěli. V 39. minutě se ujali domácí dvoubrankového vedení.

Snad nejhorší čas pro hosty. Sergio Canales se přiřítil po pravé straně k vápnu, kde si obehrál jednoho obránce a poslal centr do šestnáctky na zadní tyč. Zde si naběhl Juanmi, jenž bez váhání vypálil z voleje. Bezradný Oier opět nemohl nic moc dělat. V první polovině se nehrálo, v kdo ví jak rychlém tempu, ale hráčům ze San Sebastianu to bohatě stačilo na prozatímní vedení 2:0.

Už v 56. minutě bylo po všech reálných šancí Levante na nějaký zvrat. Canales si krkolomně na zemi zpracoval míč, šikovně si kličkami povodil dva obránce a následně balón poslal nekompromisně na zadní tyč. Real Sociedad dále diktoval hru a nedával hostům "ani čuchnout". Až dvacet minut před koncem mohlo přijít snížení.

Emmanuel Boateng před vápnem nabídl přihrávku Rogerovi, který si zpracoval míč na dlouho nohu, bleskurychle vyběhnuvší Gerónimo Rulli však byl na místě. Levante tato akce trošku nakopla, ale ani zdaleka ne k zázračnému obratu. V nezáživném tempu se zbytek zápasu víceméně dohrál za jednoznačného stavu 3:0 pro domácí celek z Anoety, pro který to byla teprve druhá ligová výhra v tomto kalendářním roce.

Autor: David Kvapil / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele