22. kolo
02.02.2018 21:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Anoeta slaví vysoké vítězství proti odevzdanému soupeři

Real Sociedad dosáhl pohodlného vítězství proti špatně hrajícímu Deportivu de La Coruña. Svěřenci Eusebia Sacristana vstoupili na hřiště s jasnou vizí vyhrát tento zápas, což se jim rovněž povedlo. Výhru potřebovali jako sůl, i když jejich soupeř ještě o něco více. Na hřišti to nicméně tak nevypadlo. Během první půlhodinky jsme mohli sledovat hodně dramatickou podívanou, ale víceméně bez žádné gólovky.

To až ve 32. minutě se ujali domácí vedení. Juanmi si naběhl na hezkou přihrávku za obranu a poté z pravé strany poslal míč na úplně osamoceného Williana Josého. Ten už měl jednoduchý úkol dopravit míč do branky, která byla z velké části prázdná. Hráči Realu Sociedad ještě přiložili pod kotel, což potvrdil Mikel Oyarzabal. Zleva prošel okolo obránce a pohotově pálil.

Jeho střela skončila pouze na boční síti a jelikož navíc byla tečovaná, tak se kopal rohový kop. O tři minuty později, tedy ve 43. minutě, si na centr po rohovém kopu naběhl Juanmi, který se o střelu pokusil z voleje, ale branku jen těsně minul. Ani v druhém poločasu domácí nešetřili svého soupeře. Ve 47. minutě pálil z pravé strany z velké blízkosti Oyarzabal. Jeho tvrdou ránu vyrazil nad Rubén Martínez.

Za necelých deset minut přišla další šance domácích. Tentokrát Alberto de la Bella krásně individuálně prošel na levé straně okolo několika bránicích hráčů a předložil míč před branku Xabimu Prietovi. Ten atakovaný a v bezprostřední blízkosti netrefil. Po zásluze šel Real Sociedad v 62. minutě do dvoubrankového vedení. Přímý volný kop si nachystal Asier Illarramendi, obstřelil zeď o dvou mužích a marně se natahujícímu gólmanovi nedal šanci.

Běžela 75. minuta zápasu a Sergio Canales poslal svůj tým už do vedení o tři branky. Rychlá individuální akce s kličkou před brankářem skončila úspěšně. La Coruña se stále nezmohla ani na žádnou odpověď. Centr po dalším rohovém kopu si v závěru zpracoval Aritz Elustondo z těsné blízkosti propálil míč do branky. Hosté už doslova vzdali svůj páteční boj na venkovním hřišti čehož využil ještě domácí mančaft.

V 89. minutě po hrůzostrašné rozehrávce hostů se ocitl sám před brankářem Imanol Agirretxe. Jeho pokus byl ještě zneškodněn, ale následnou dorážku už Illarramendi bezpečně proměnil. Domácí se možná trošku překvapivě snadno mohli po skončení utkání radovat ze vstřelených pěti branek a ze zasloužených tří bodů.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele