24. kolo
18.02.2018 20:45 CET
3 : 5
(2:1)

Reportáž

Bílý balet otočil v bláznivé druhé polovině

Real Madrid dokázal přestřílet soupeře ze Sevilly, a proto si veze do hlavního města Španělska tvrdě vybojované tři body. Utkání začalo hodně nervózně z obou stran, což bylo znát na řadě nepřesností. V 11. minutě však svěřenci Zinédina Zidaneho udeřili. Střelu z první Cristiana Ronalda nejprve Antonio Adán vyrazil před sebe, ale na odražený míč si naběhl Marco Asensio, který jej poslal do sítě.

Domácí obrana si za to může víceméně sama, jelikož po zákroku svého gólmana zůstala úplně zamrzlá. S odpovědí mohl v 24. minutě přijít Loren Morón, jenž pálil zpoza vápna, ale jeho pokus skončil těsně vedle branky. O dvě minuty později přišla další šance Realu Betis. Přímého volného kopu se zhostil Joaquín, ale Keylor Navas tuto střelu mířící do šibenice vyrazil skvělým zákrokem na roh.

V 34. minutě se domácí konečně dočkali a podařilo se jim vyrovnat. Do pokutového území přišel přesný míč na Aïssy Mandiho, který přehlavičkoval svého obránce a prosadil se přes něj, čímž bylo srovnáno na 1:1. Ani ne za tři minuty se už Betis ujal vedení. Po rychlém protiútok zakončoval Júnior Firpo, ale jeho střelu se Navasovi podařilo vytěsnit.

Bohužel pro Los Blancos si míč srazil do vlastní sítě srazil Nacho Fernández. Po zajímavém prvním poločase tedy šly týmy do šaten za stavu 2:1, a pokud chtěli něco hosté udělat s vývojem zápasu, tak museli otočit o 180 stupňů, jelikož jejich výkon byl nemastný neslaný. Pět minut po začátku druhého poločasu se jim podařilo vyrovnat.

Roh kopal Lucas Vázquez, ten poslal do prostoru, kde číhal Sergio Ramos, pro kterého to byla pozice jako stvořená. Následně se Gareth Bale dostal ke dvěma slepeným šancím, ale skóre se ze stavu 2:2 neměnilo. To až v 59. minutě, kdy pravý bek Dani Carvajal šikovně přešel přes tři hráče a nahrál na přední tyč, kde byl volný Asensio. Tomu nedělalo problém hned z první překonat Adána.

Za dalších šest minut to už bylo 2:4, hotová katastrofa pro sevillské hráče, kteří po prvních 45 minutách vedli. Casemiro před velkým vápnem našel Ronalda, jenž si pohrál s dvěma obránci a nekompromisně Adána propálil. Betis se snažil něco udělat s vývojem, kde Fabían Ruiz ze šestnáctky pálil na Navase, ale ten s přehledem chytil. Jen pět minut před koncem zápasu došlo k dramatizaci.

Z levé strany centroval Firpo do vápna, který prošel celé pokutové území a skončil až na zadní tyči, kde byl Sergio León. Stav 3:4 a domácí hnaní fanoušky se vrhli bezhlavě do útočení. Toho využili hráči Bilého baletu, kteří z rychlého útoku rozebrali obranu přihrávkou Lucase a zakončením Karima Benzemy. Běžela druhá minuta nastaveného času a bylo po nadějích Realu Betis.

Autor: David Kvapil / marca.com. onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
boryland

1:1...............

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
fsada

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele